Andere manier van organiseren

Image
Challenge Based Learning

Hoe organiseer je het onderwijs zo dat het leerlingen motiveert en ze de verantwoordelijk nemen over hun eigen leerproces? Met Challenge Based Learning. Het VISTA College heeft daar al twee jaar ervaring mee en 19 december 2022 mag iedereen komen kijken.

Innovatieve leermethode

Bij Challenge Based Learning worden de studenten uitgedaagd om zoveel mogelijk ideeën en oplossingen aan te dragen bij een Challenge. De Challenges worden in co-creatie met het bedrijfsleven geschreven, zodat de studenten aan de slag gaan met “échte” problemen. Naast de leerdoelen uit het kwalificatiedossier staan met name de softskills centraal: communiceren, plannen, overleggen, projectmanagement en meer. Studenten worden gecoacht door de docenten en ontvangen veelal feedback vanuit het bedrijfsleven: de ervaren ondernemers. Het is een nieuwe en bijzondere manier van onderwijs waarin studenten leren reflecteren en zelfsturend te zijn. Zo werken ze aan hun leerdoelen.

Zelf ervaren

“Deze innovatieve leermethode moet je optimaal ervaren om er alles over te weten te komen”, zegt Job Meuter, onderwijskundig leider Cluster Techniek bij het VISTA College. Dat kan op maandag 19 december 2022. Iedereen is welkom op de locatie in Sittard.

Door middel van een bezoek aan het leerplein in de Challenge Based Leeromgeving van het ICT Lyceum laat het VISTA College alles zien. Naast uitleg over onder meer de didactische borden en dynamic coaching zullen ook studenten aanwezig zijn om hun ervaringen delen. Deelnemers kunnen uitgebreid in gesprek met onder meer Jeroen Cremers (projectleider DigiWise), Milou van Dael (coach en docent Nederlands), Gabrielle Winckers (softskillcoach) en Job Meuters over onderwerpen als de rol van onderwijskundig leiders, de uitdagingen rond de roosters, het personeelsbeleid en de samenwerking met het bedrijfsleven. 


De bijeenkomst is:

  • op maandag 19 december 2022
  • van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • locatie: VISTA College, Arendstraat 12, 6135 KT Sittard
  • Deelname: € 145,- ex BTW, partners van Bouwstenen en genodigden VISTA College: gratis

Je kunt je hier aanmelden voor deze bijeenkomst die het Vista College samen met Schoolfacilities/Bouwstenen organiseert.