Netwerken

Schoolfacilities is een platform voor eigentijdse en duurzame onderwijsorganisaties. Binnen dit platform wisselen we kennis en ervaring uit en verdiepen we ons in complexe vragen rond de organisatie en bedrijfsvoering van het onderwijs. Dat doen we onder de paraplu van Bouwstenen voor Sociaal. Zo leggen we de verbinding tussen de inhoud, de organisatie en de omgeving van het onderwijs.

 

 

 • Image
  webinar
  Actualiteitencolleges

  Het is lastig om altijd overal van op de hoogte te zijn. Maar met de digitale actualiteitencolleges van Bouwstenen ben je in één uurtje bijgepraat! 

   

  Jaarlijks organiseert Bouwstenen een aantal actualiteitencolleges. Bedoeld om snel up-to-date te zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe regels, wetten en normen. Maar ook ontwikkelingen rondom verduurzaming, informatiemanagement en bedrijfsvoering. 

   

  De colleges zijn gemakkelijk online te volgen. In principe is dit een activiteit voor en door partners, maar niet-partners kunnen ook aansluiten. Bekijk voor meer informatie en het programma de website van Bouwstenen.

 • Image
  netwerk onderwijs
  Netwerk onderwijs voor gemeenten

  Gemeenten hebben de wettelijke taak te voorzien in onderwijshuisvesting voor het primair en voortgezet onderwijs. Bij de uitvoering van deze taak is het fijn een aantal collegiale sparringpartners te hebben, zeker in deze tijd.

   

  Er komt veel op gemeenten af. Denk aan de Integrale Huisvestingsplannen (binnenkort verplicht), de energietransitie en de verduurzamings- en klimaatopgave. We hebben daarbij te maken met relatief veel oude gebouwen, vernieuwing in het onderwijs, leerlingendaling, problemen met de bekostiging, ingewikkelde regels en constructies, leerlingenvervoer, doelen op het gebied van gezondheid en (jeugd) zorg, enzovoort, enzovoort. Ga er maar aan staan.  

   

  Deelnemers helpen elkaar inhoudelijk vooruit. Dat doen we aan de hand van meerdere bijeenkomsten per jaar. 

   

  Voor meer informatie en het programma lees je verder op de website van Bouwstenen.

 • Image
  Netwerken
  Netwerk onderwijs voor scholen

  Dit netwerk bestaat sinds 2015 en is speciaal voor besturen en huisvestingsmedewerkers in het onderwijs. Zij hebben vaak te maken met (verouderd) vastgoed, vernieuwing in het onderwijs, leerlingendaling, een grote verduurzamingsopgave, problemen met de bekostiging en ingewikkelde regels en constructies. Ga er maar aan staan.  

   

  Het doel van het netwerk is uitwisselen van kennis om zo samen vooruit te komen. Samen met gelijkgestemden gaan we op zoek naar oplossingen gericht op gebouwen voor een duurzame samenleving. Dat doen we door meerdere keren per jaar samen te komen. Waar mogelijk worden verbindingen met andere netwerken gelegd, bijv. gemeentelijke Bouwstenen-netwerken, sectororganisaties, Green Deal en de Bouwagenda. 

   

  Voor meer informatie en het programma kan je verder lezen op de website van Bouwstenen.