Heb jij al aan luchtreiniging gedacht?

Image
Signify

Met het stijgen van de coronabesmettingen staan veel scholen voor een flinke uitdaging. Een herkenbaar beeld voor veel leraren: noodgedwongen lesgeven met ramen en deuren wijd open om voldoende te luchten.

Uit recent onderzoek1 blijkt namelijk dat 87% van de leerkrachten deze manier gebruikt om ruimtes op school te ventileren. En dat terwijl de gas- en energieprijzen torenhoog zijn. Een zorg die met de naderende winter voor veel scholen alleen maar groter wordt. Dat moet én kan anders.

Schone lucht met licht

Luchtreinigers met desinfecterend uv-c licht worden al jaren met veel succes gebruikt in ziekenhuizen, theaters en kleedkamers als luchtdesinfectiemiddel om virusuitbraken onder controle te houden. De luchtreinigers desinfecteren de lucht en kunnen tot 99,99% van de aanwezige virussen inactiveren in minder dan 10 minuten2

Tijd voor verandering

Momenteel houden nog te weinig scholen zich bezig met aanvullende luchtreiniging. Uit het eerdergenoemde onderzoek blijkt ook dat slechts een kwart van de ondervraagden kijkt naar aanvullende luchtreinigers binnen hun onderwijsinstelling. En dat terwijl de besmettingen oplopen en de dagen steeds kouder worden. Tijd voor verandering dus! 

Voor wie er deze winter warm en veilig bij wil zitten zijn aanvullende luchtreinigers met desinfecterend uv-c licht dan ook dé oplossing. Bovendien maken uv-c desinfectietoestellen een dure upgrade van bestaande ventilatiesystemen overbodig. En kunnen ze flexibel het hele jaar door worden ingezet, vooral op plekken waar natuurlijke ventilatie onvoldoende mogelijk is. Daarnaast bespaart jouw school hiermee flink op de gas- en energierekening. 


Meer weten over “Schone lucht met licht”


1Het onderzoek naar de voorbereiding van scholen op een mogelijk opkomende griep- of coronagolf in het najaar en de bekendheid van luchtreinigingstechnologieën werd uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau PanelWizard. 742 Nederlanders van 18 jaar of ouder die werkzaam zijn in de onderwijsbranche hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 11-15 augustus 2022.

2Volgens de resultaten van een laboratoriumtest uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, een CAP, CLIA, AABB gecertificeerd referentielaboratorium voor veiligheid, in een ruimte met voldoende luchtcirculatie. Voor meer informatie, zie het rapport van Innovative Bioanalysis dat beschikbaar is als download in de link.


Deze advertorial wordt je aangeboden door Signify.