Sessies onderwijs Maatschappelijk Vastgoeddag

Image
Maatschappelijk Vastgoeddag

Op 8 december is de Maatschappelijk Vastgoeddag, waar je met inspirerende sprekers en collega’s uit het hele land in gesprek kan gaan.

Over hoe we sneller betere scholen bouwen. Voor het onderwijs zijn er verschillende interessante programmaonderdelen. Er zijn meerdere sessies en gesprekken met landelijke spelers rond de vraag hoe het werk zo goed mogelijk georganiseerd kan worden. Diverse ministeries zijn aanwezig en ook de VNG, PO-raad en VO-raad zijn vertegenwoordigd.


De dag wordt georganiseerd door Bouwstenen voor Sociaal, landelijk netwerk voor publiek gefinancierd vastgoed. Voor partners van Bouwstenen is deze dag gratis. Anderen betalen een vergoeding voor de kosten.

Tips voor interessante sessies

  • Challenge betere scholen: Wat als we niet de huidige bekostiging en regels, maar het beleid voor 2050 als uitgangspunt nemen bij het (ver)bouwen van scholen. Hoe zien de onderwijs- of wijkgebouwen er dan uit? 
  • Rekenen op school: Een goede, gezonde en duurzame school. Wat kost dat? Geen idee? We rekenen het je voor en kijken wie er een wil bouwen.

  • Transities voor dummy’s: Hoe huisvesten we challenged based onderwijs? Met veel ervaringen vanuit de praktijk.

Aanmelden voor de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december kan via de website