Q-PAY: één systeem voor alle transacties

E-mailadres Afdrukken

Q-PAY van Quarto is helemaal klaar voor het onderwijs!
Het betaalsysteem Q-PAY is de nieuwste loot aan de boom van Quarto, specialist in betaalsystemen. Met dit betaalsysteem, wil Quarto de onderwijswereld voor zich winnen. Het systeem biedt dan ook grote voordelen en flexibiliteit, wat hard nodig zal zijn als straks de chipknip definitief verdwijnt.


Directeur van Quarto, Walter Goezinnen, is erg tevreden over de ontwikkeling van Q-PAY. "Het einde van de Chipknip is in zicht. Per 1 januari 2015 zal dit betaalsysteem, waar veel scholen nu nog gebruik van maken, definitief verdwijnen. Een goed alternatief is nog steeds niet voorhanden. Sterker nog, de meningen over mogelijke oplossingen zijn erg verdeeld. Er is sprake van een totaal verdeeld bancair veld. Dat zorgt voor onrust bij cateraars en dus ook bij de facilitaire afdelingen van veel onderwijsinstellingen. Daar zijn wij met de ontwikkeling van Q-PAY op ingesprongen. We bieden met ons nieuwste betaalsysteem een totaaloplossing waarmee we ons een unieke positie in de markt verwerven."

Met Q-PAY heeft Quarto een nieuw betaalsysteem ontwikkeld waarbij eenvoudig en snel kan worden afgerekend. Een systeem waarop alle afrekenpunten binnen een onderwijsinstelling worden aangesloten. Alle betaalgegevens worden online verwerkt en opgeslagen in de cloud. Hierdoor kunnen Facilitair managers en inkopers de gegevens makkelijker beheren en omdat alle afrekenpunten aan elkaar zijn gekoppeld, krijgen zij betere rapportages.

Vacuüm
"Met het verdwijnen van de chipknip gaat er echt een vacuüm ontstaan", verwacht Goezinnen. "Pinnen (Maestro) is volgens ons niet de ideale oplossing. De tarieven om te pinnen zijn in Nederland nu nog relatief laag in vergelijking met andere landen. Maar die tarieven gaan in de toekomst omhoog. Nu alles op pinnen zetten, is volgens ons dan ook geen goed alternatief."

Met Q-PAY wil Quarto een compleet systeem bieden met de backoffice in de cloud. "Voorheen had je gesloten systemen met allemaal een eigen backoffice. Nu hebben we een oplossing gebouwd die geïntegreerd is", stelt Goezinnen. "Q-PAY is gekoppeld aan Questor-ONLINE, het online backoffice systeem voor het aansturen van de verschillende afrekenpunten. De kassa’s, de printers, de koffieautomaten, de snoepautomaten, alles komt in één integrale oplossing en alles komt dus ook in één backoffice systeem. Zo kunnen alle transacties dus beheerd worden vanuit één pakket, met één applicatie. Dat biedt voor Facilitair managers uiteraard grote voordelen. Ze zijn in een klap af van al die verschillende overzichten en hebben duidelijke en overzichtelijke rapportages."

Managementinformatie
Door gebruik te maken van Questor-ONLINE kunnen Facilitair managers veel makkelijker managementinformatie uit de organisatie halen. "Ze kunnen precies zien hoeveel gebruik er wordt gemaakt van de verschillende automaten. Ze zien welke printers veel gebruikt worden en welke minder. Ze zien wanneer de piek- en daluren zijn, ze zien welke producten in de catering hard lopen en welke niet. Daardoor kunnen ze betere keuzes maken in de aansturing van de catering, verkoopautomaten en de multifunctionals. Dat is een duidelijk meerwaarde van dit systeem."

Maar ook voor de gebruikers biedt het nieuwe systeem van Quarto enkele in het oog springende voordelen, denkt Accountmanager Stefan Dommers (foto). "Gebruikers kunnen met Q-PAY makkelijk en snel afrekenen met pas, token of drager." Een bijkomend voordeel is volgens Dommers dat dit grote flexibiliteit geeft aan de gebruikers van het systeem. "Er kunnen in de toekomst vrij eenvoudig nieuwe betaalmogelijkheden aan het systeem worden toegevoegd. Onderwijsinstellingen kunnen met Q-PAY daardoor makkelijk en snel inspelen op veranderingen in het betalingsverkeer;  ze hoeven niet meteen hun hele systeem om te gooien."

Verschillende tarieven
Een ander voordeel van het betalingssysteem van Quarto is dat het systeem de verschillende klanten herkent. "Het is voor onderwijsinstellingen heel makkelijk om verschillende tarieven te hanteren voor hun klanten. Korting op koffie of lunchproducten voor medewerkers is zo heel gemakkelijk te verrekenen. Het systeem ziet immers wie er voor de kassa staat en past daar de prijs automatisch op aan."
Dommers ziet overigens nog een groot voordeel aan de cloud-oplossing. "Dat levert niet alleen informatie aan Facilitair managers, maar ook aan gebruikers. Die kunnen zeer eenvoudig online alle transacties terugzien. Bovendien kunnen ze hun kaart online blokkeren of (via de cloud) opwaarderen."

Licentie
Transparantie speelt bij Q-PAY een belangrijke rol, maar ook de kosten van het systeem zijn volgens Dommers heel transparant. "Scholen betalen voor Q-PAY licentiekosten. Daar maken we van te voren duidelijke afspraken over met onze klanten. Er wordt dus niet betaald per transactie, maar per licentie. Daardoor weten scholen van te voren precies waar ze aan toe zijn, ze komen zodoende niet voor verrassingen te staan."

Momenteel verkoopt Quarto het systeem vooral samen met de kassasystemen aan cateraars, maar komend jaar wil het bedrijf Q-PAY als apart product in de markt gaan profileren. "We gaan dit systeem de komende tijd nog nadrukkelijker in de markt zetten en willen het ook direct aan scholen aanbieden", vertelt Dommers. "Vandaar dat we een grootschalige marketingcampagne opstarten en bij potentiele klanten op bezoek gaan om de voordelen van ons systeem duidelijk voor het voetlicht te brengen. Want dat scholen met Q-PAY helemaal klaar zijn voor de toekomst is voor ons duidelijk."

Met Q-PAY introduceert Quarto haar eigen volledig geïntegreerde betaalsysteem met vele doorgroeimogelijkheden naar de toekomst. Q-PAY is een hybride systeem voor zowel een open en gesloten systeem, gebaseerd op de meest recente bancaire systemen, zoals de nieuwe pas van ABN Amro en de ING-Bank, MiniTix, paypass en de Chipknip.

 

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van Quarto B.V.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners