Fietsparkeren

Schoolomgeving - Fietsparkeren

Clip de ideale oplossing voor groeiend aantal transport- en bakfietsen

Clip de ideale oplossing voor groeiend aantal transport- en bakfietsen

Het groeiend aantal transportfietsen met mand of krat voorop zorgt bij steeds meer scholen voor problemen in de fietsenstalling. Fietsen worden niet meer netjes in de rekken geplaatst waardoor de stalling een rommeltje wordt en fietsen beschadigd raken. Dat was ook het geval bij het Trias VMBO in Krommenie. Het stallingsprobleem was de facilitaire dienst een doorn in het oog en dus werd er gezocht naar een passende oplossing. Die werd gevonden in de Clip van Bike Safe, een simpel, eenvoudig en duurzaam systeem dat ruimte biedt aan transport- en bakfietsen.

 
Schoolomgeving - Fietsparkeren

Robert Toet, RSG Enkhuizen: “Met de Clip hebben wij de primeur van een goede stalling voor bakfietsen”

De Clip is een nieuw ontworpen fietsenstalling voor de tegenwoordig onder scholieren zeer populaire bakfietsen met voordrager en krat. Deze fietsen zijn te breed voor gewone stallingen en worden overal tussen- en neergegooid. Dat veroorzaakt veel overlast en zorgt voor een slordige aanblik. Robert Toet, afdelingshoofd Facilitaire Zaken bij RSG Enkhuizen, heeft op zijn school dagelijks honderden van die fietsen staan. “Wij zaten hier op school een beetje met de handen in het haar, want het past gewoon niet in de stallingen. Dus ik heb voor de zomervakantie contact opgenomen met Bike-Safe met de vraag, of zij een oplossing konden bedenken.”

Schoolomgeving - Fietsparkeren

Fietsersbond Zuidoost-Brabant: "Fietsenstalling laat bij veel scholen in de regio te wensen over"

De fietsenstalling laat bij veel scholen in de regio te wensen over. Dat is de uitkomst van een telefonisch onderzoek dat de Fietsersbond Zuidoost-Brabant in het najaar van 2007 heeft gedaan naar de manier waarop de fietsen in deze regio worden gestald. Hetty Otten beschreef de situatie van alle 44 middelbare scholen. Schoolfacilities heeft deze bevindingen integraal overgenomen.

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave