Besparen op verwarmingskosten & Wet Milieubeheer

E-mailadres Afdrukken
De kans is groot dat uw school Wet Milieubeheer plichtig is. Dat bent u wanneer uw school meer dan 50.000 kWh of 25.000 M3 gas verbruikt. Op www.RVO.nl ziet u welke maatregelen u wettelijk verplicht bent te nemen. Maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen, bent u wettelijk verplicht te nemen.
 
Daarnaast moet uw inzicht hebben in uw energieverbruik. Doet uw school deze zaken niet, dan kunnen er boetes volgen. Weet dat er steeds intensiever wordt gecontroleerd. Uiterlijk 1 juli 2019 moeten scholen via het eLoket registreren welke energiebesparende maatregelen van de erkende maatregelenlijsten (EML) hebben genomen. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete. Voldoet uw school al aan deze wetgeving?
 
Beperken van verwarmingskosten
De kosten voor verwarmen stijgen sterk. Zowel de leveringstarieven, de energiebelasting als de Opslag Duurzame Energie (ODE) zijn per 2019 weer flink gestegen. Daarnaast wordt er nog steeds veel energie verspild door scholen te verwarmen wanneer er niemand is. Wat gaat er mis:
  • Nagenoeg geen enkel verwarmingssysteem anticipeert op de weersverwachting van de komende uren, meestal hebben ze slechts een buitenvoeler. Uw verwarmingssysteem houdt daardoor geen rekening met het effect van zonnewarmte en windrichting en -snelheid op de opwarming van uw school. 
  • De temperatuur van uw verwarmingssysteem is hierdoor regelmatig te hoog. Scholen zijn hierdoor vaak te warm, ook in de winter. Verwarmen op hoge temperatuur is daarnaast fors duurder dan op lagere temperatuur.
  • Er wordt onnodig verwarmd tijdens feestdagen, in het weekend of op uren dat er niemand aanwezig is. Overbodig stoken  =  geldverspilling en onnodige CO2-uitstoot.
  • Inzicht in functioneren verwarmingssysteem ontbreekt en voor wijzigen van instellingen is een (dure) installateur nodig.
 
Efficiënter verwarmen = Geld en CO2 besparen
Hero Balancer is een bedrijf dat bestaande verwarmingssystemen voor o.a. scholen slim maakt. Slim, omdat uw verwarmingssysteem nooit meer dan nodig verwarmt en u overal realtime toegang heeft tot alle data van uw verwarming en energiegebruik. Elke 5 minuten wordt uw verwarmingssysteem opnieuw ingeregeld op basis van de actuele warmtevraag.
 
Grote besparing mogelijk
Schoolbesturen staan elk jaar voor de uitdaging om binnen de begroting te blijven. Met Hero Balancer:
  • Voldoet u aan de Wet Milieubeheer m.b.t. het inregelen van uw verwarmingssysteem. 
  • Voldoet u aan de Wet Milieubeheer m.b.t. het hebben van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). 
  • Bespaart u 15 – 35% op uw verwarmingskosten.
  • Verbetert u het binnenklimaat door efficiënter en op lagere temperatuur te stoken.
  • Bespaart u 15 – 35% aan CO2-uitstoot.
  • De terugverdientijd van een installatie van Hero Balancer is afhankelijk van uw verbruik en systeem tussen de 3 – 12 maanden. Dit maakt het van alle WM verplichte maatregelen één van de meest lucratieve investeringen! Zie voor meer informatie over dit systeem www.herobalancer.nl/scholen. 
 
Inzicht & overzicht
Daarnaast is het voor u prettig als u overzicht heeft over de verwarming en de bedrijfstijden per locatie. Elke locatie die een Hero geïnstalleerd heeft, vindt u terug in uw dashboard. Per school ziet u exact hoe uw systeem performt, de heating curve en kunt u op afstand uw verwarming aansturen. Zo voorkomt u dat er verwarmd wordt op uren dat de school niet in bedrijf is.
 
Win 1 van de 3 gratis Hero installaties twv € 2.500,-!
 
In samenwerking met Hero Balancer mag Schoolfacilities drie gratis Hero Balancer installaties weggeven. Ga naar www.herobalancer.nl/scholen en laat uw gegevens achter. Voor 31 maart hoort u of u tot de winnaars behoort.
 
Dit artikel wordt u aangeboden door HeroBalancer
Tel. 0229 769 009

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners