Heeft iemand de verwarming uitgedaan?

E-mailadres Afdrukken

Is niet nodig met en:key, dat in elke ruimte automatisch de gewenste temperatuur regelt. Bij geen gebruik schakelt en:key de temperatuur lager. Resultaat: minstens 20% energiebesparing. Tevens financieel voordelig door EIA.

U herkent het wel: meestal vergeet je de verwarming lager te zetten. Bovendien zijn lokalen vaak onregelmatig in gebruik, terwijl de verwarming gewoon aan blijft staan. Zonde van al die energie.

Dit voorkom je met en:key. Deze intelligente temperatuurregelaar regelt in elke ruimte de gewenste temperatuur. Wordt de ruimte niet gebruikt? Dan stelt de regelaar de temperatuur automatisch naar beneden bij.

En:key werkt 100% draadloosGeen hak- en breekwerk nodig

En:key bestaat uit een ruimtesensor en een ventielregelaar voor op de radiator. De regeling werkt volledig draadloos via de betrouwbare en veilige EnOcean technologie. Het aanleggen van elektrische voeding is niet nodig, dus ook geen bekabeling en hak- of breekwerk. De montage gaat eenvoudig en snel, de installatiekosten zijn laag en de verwarming is weer snel in bedrijf.

Hoe werkt en:key?

De ruimtesensor registreert wanneer iemand in een vertrek aanwezig is. De geïntegreerde software legt op basis van het ruimtegebruik een 'gebruikstijdprofiel' aan. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen 'ruimte gebruikt' en 'ruimte ongebruikt'. Het gebruikstijdprofiel wordt continu bijgewerkt, bijvoorbeeld als er een verandering optreedt in de dagindeling en daarmee in het gebruik van de ruimte.

De ruimtesensor geeft de status van het gebruik van de ruimte door aan de ventielregelaar. Vervolgens past de ventielregelaar de toevoer van warmte aan. Qua temperatuur maakt en:key onderscheid in twee niveaus: de door de gebruiker gewenste en ingestelde temperatuur (de zogeheten comforttemperatuur) en de met 4 °C verlaagde spaartemperatuur.

Met en:key realiseert u minimaal 20% energiebesparingMinimaal 20% energiebesparing

Dit zelflerende systeem voorkomt ook energieverspilling door een open raam. Als er koude buitenlucht naar binnen stroomt, wordt de ruimtetemperatuur eveneens verlaagd. Een geïntegreerde vorstbescherming gaat een te sterke afkoeling tegen. Mochten de leerlingen langere tijd ergens anders verblijven, dan verlaagt en:key de temperatuur uit zichzelf tot de spaartemperatuur. Dankzij deze algoritmische en zelflerende regelmethode wordt minimaal 20% op uw energieverbruik bespaard.

Fiscaal voordeel via EIA

en:key komt in aanmerking voor de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Naast de energiebesparing van minstens 20% profiteert u als opdrachtgever van financieel voordeel en draagt u bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door de vermindering van de CO2-uitstoot.

Meer weten over de EIA? Ga voor informatie naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Charged for Life: 100% onderhoudsvrij

De serie en:key ruimteregelingen is in 2018 uitgebreid met meerdere ruimtesensoren. Voor een continu en betrouwbaar bedrijf zijn de regelaars uitgevoerd met een tweevoudige voeding: via solar cellen en een geïntegreerde energie-accumulator. Daardoor zijn deze onderhoudsvrij.

Nieuwe draadloze ventielregelaars CFL: 100% onderhoudsvrij

Ook de nieuwe ventielregelaar MD15-CFL is onderhoudsvrij. Deze is voorzien van een batterij die een leven lang meegaat.

Meer weten?

Voor nadere info over en:key gaat u naar www.kieback-peter.nl.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners