Entreemat Emco SPIN SAFE uitkomst voor mensen met visuele beperking

E-mailadres Afdrukken

Mensen met een visuele beperking hebben regelmatig last van het feit dat de voor hen bedoelde gidssystemen vaak onderbroken worden bij de entree van een gebouw. De onderbreking vormt een barrière bij het vinden van de weg. Emco heeft in samenwerking met Hoba Steel een entreemat ontwikkeld met een geïntegreerd gidssysteem, waardoor dit probleem tot het verleden behoort.

Bank, ziekenhuis en kantoor

Met de entreemat emco SPIN SAFE  anticipeer je als gebouweigenaar op het toenemende aantal mensen met een visuele beperking.  Het gidssysteem in de mat ondersteunt tactiele, visuele en akoestische eigenschappen en zorgt voor een optimale overgang van buiten naar binnen. Het gidssysteem wordt al gebruikt in entrees van banken, ziekenhuizen en kantoren.

Entreemat Emco Spin SafeBlindengeleidenstok

Het gidssysteem in de mat bestaat uit robuuste roestvaststalen elementen, voorzien van noppen. Het grote vierkante element fungeert als herkenning bij kruispunten. De tegels dienen als oriëntatie van de looprichting. De roestvrijstalen elementen zijn met gebruik van de blindengeleidenstok goed hoorbaar en beter herkenbaar. 

Rolstoel en kinderwagen

De inlagen van de entreemat zijn van slijtvaste tapijtstroken in de kleur antraciet of van gekarteld rubber in de kleur zwart. De slipvastheid voldoet aan kenmerk R9 (rvs tegel), R11 (tapijtstrook inlage) en R9 (rubber inlage) conform DIN 51130. De entreemat is geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en transportkarretjes.

Meer weten?

Voor nadere info over de emco SPIN SAFE neem je contact op met emco Benelux B.V. via 073-5998300 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op www.emco-bau.com vind je meer voorbeelden van entreematten van emco.

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Juni uitgave

Partners