Positieve reacties

E-mailadres Afdrukken

Voor de zomer heeft Schoolfacilities een lezers-enquête uitgevoerd. Hieruit blijkt dat het vakblad goed wordt gelezen en vaak door meerdere mensen binnen de organisatie. De inhoud en vormgeving van het blad worden gewaardeerd met een 7,5. Veel lezers bewaren artikelen, bepaalde uitgaven of zelfs alle uitgaven om het later nog eens terug te lezen.


Nieuwe weg
In 2016 – 2017 is Schoolfacilities een nieuwe weg ingeslagen, samen met Bouwstenen voor Sociaal, een onafhankelijk en sectorverbindend platform voor maatschappelijke voorzieningen en vastgoed. Daarbij zijn een aantal kleine veranderingen doorgevoerd, zowel in het blad (meer redactie, nieuwe rubrieken en vlotter geschreven) als wat betreft de aanwezigheid op de sociale media. Deze veranderingen worden door de lezers positief gewaardeerd. Voor ons een stimulans om de ingeslagen weg verder vorm te geven.


Uit de lezers-enquete blijkt het volgende:

  • Schoolfacilities wordt vooral gelezen door beslissers en hun adviseurs binnen het onderwijs en bij gemeenten (85%).
  • Bij 70% van de organisaties wordt het blad door meerdere mensen gelezen.
  • Het blad wordt goed gelezen, 85% leest meer dan 15 minuten en 35% meer dan een half uur per uitgave.
  • De inhoud en vormgeving van het blad worden beide gewaardeerd met een 7,5.
  • Het meest gewaardeerd worden de inhoudelijke artikelen met praktijkvoorbeelden of rond een thema. Ook de nieuwe rubriek 'Nieuw op de markt' wordt goed gewaardeerd.
  • Veel lezers (70%) bewaren artikelen, bepaalde uitgaven of zelfs alle uitgaven van het blad om het later nog eens terug te lezen.
  • Het afgelopen jaar zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Deze worden positief gewaardeerd (inhoudelijker, moderner, vlotter en lekker leesbaar). Qua inhoud mag het wat meer over financiële zaken gaan en over planning en controle. Ook de vormgeving kan nog een tikkie gebruiken, door ondersteunend beeldmateriaal.

Deze resultaten zijn voor ons een mooie stimulans om de ingeslagen weg verder door te zetten.


Breed platform
Schoolfacilities heeft in haar 34 jarig bestaan een goede naam in het onderwijs opgebouwd en dat willen we zo houden. Van een blad, oorspronkelijk bedoeld voor conciërges, is het uitgegroeid tot een platform voor beslissers en facilitair managers in het onderwijs en bij lokale overheden. Naast het vakblad (met ruim 4.700 abonnementen) zullen we samen met Bouwstenen en andere organisaties de komende periode diverse kennis-bijeenkomsten organiseren.  Meedoen
Meedoen kan. Klik hier voor een abonnement op het vakblad en hier als u de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen. Of laat u stem horen via Facebook, LinkedIn of Twitter.  En als u interessante input heeft voor een informatief artikel of wilt meedoen als kennispartner van Schoolfacilities (inderdaad, ook nieuw), horen we het graag. U kunt hiervoor een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners