Enquête: Scholenbouw valt stil

E-mailadres Afdrukken

Signaal uit het werkveld: "Door stijgende prijzen valt de bouw van scholen stil." De VNG wil samen met de PO-Raad, VO-Raad en andere betrokkenen op zoek naar een oplossing.
Graag uw input.

Doordat de bouw aantrekt wordt het voor publieke partijen steeds moeilijker bouwprojecten aan te besteden. De kosten zijn hoger dan verwacht en soms moet het over.

Advies over normvergoeding
De VNG heeft de intentie om op korte termijn de consequenties van deze ontwikkeling te onderzoeken en een advies te schrijven naar aanleiding van de (norm)vergoeding voor de scholenbouw. Doel hiervan is om een oplossing op maat te bieden voor scholen en gemeenten, en het probleem in te kaart brengen voor Kamer en Kabinet. Deze actie wordt gesteund door de betrokken brancheverenigingen, LVO, Ruimte-OK en Bouwstenen voor Sociaal.

Input over recente aanbestedingen
Partijen zijn benieuwd of gemeenten en scholen met de huidige normvergoeding uit de voeten kunnen. Wat is uw ervaring met recente aanbestedingen? En is er een nieuwe norm nodig voor de (ver)bouw van scholen?
 

Meedoen?
Als u bij een gemeente of in het primair of voortgezet onderwijs werkt, kunt u ons helpen door een korte enquête in te vullen. We gaan vertrouwelijk met uw input om.

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners