Bottum up verduurzamen

E-mailadres Afdrukken

Een nieuw werkboekje ‘Werken aan een Waardevolle School’ helpt ouders en scholen de eigen school te verduurzamen. Het bevat vragen, tips en links naar nuttige informatie.

Ervaring leert dat de verduurzaming van scholen begint bij de ouders en de school zelf. Grofweg vijf ouders per klas hebben in hun dagelijkse werk te maken met het thema ‘duurzaamheid’. De benodigde kennis en expertise is dus al in de buurt; nu nog zorgen dat hij de school in komt.  

Waardevolle School
Het werkboekje is onderdeel van het programma ‘Waardevolle School’ en een initiatief van de Dutch Green Building Council. Het boekje werd opgesteld in samenwerking met Eco-Schools Nederland, Green Deal Scholen en Ouders & Onderwijs.

Met het programma willen de vier partners laten zien dat het ook mogelijk moet zijn om de verduurzaming van scholen aan te pakken, zonder extra werkdruk voor schoolleiders. De focus ligt op de ouders die in hun dagelijks leven werken als professional in of rond de bouw-, handel en dienstensector. Het doel is om 100 schoolleiders en ouders te vinden die in het schooljaar 2017-2018 met het werkboekje aan de slag willen.

Duurzaamheid verankeren
Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council, legt uit wat de inspiratie vormde om het werkboekje samen te stellen: “Scholen dromen. Van goed onderwijs, van blije en gedreven kinderen en natuurlijk ook van duurzame onderwijshuisvesting. Vaak blijft dat laatste helaas bij een droom. Met dit werkboekje streven wij ernaar een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van schoolgebouwen en aan de verankering van duurzaamheid in het dromen, denken en doen van scholen, leerlingen en natuurlijk hun ouders. Zo bouwen we samen aan scholen om van te houden.”

Meer informatie

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners