Laptop- en tabletlockers steeds intelligenter

E-mailadres Afdrukken

Digitale lesprogramma’s zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs. Een iPad werkt intuïtiever dan een lesboek en weegt stukken minder. Studenten leren werken met kostbare software op laptops van de onderwijsinstelling. En leraren maken gebruik van een pool van tablets en laptops. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van digitalisering in het onderwijs die een uitdaging zijn voor de beheerders van de veelal kostbare middelen.

Natuurlijk kunnen tablets en laptops worden bewaard in standaard lockers. Echter deze zijn niet voorzien van oplaad- of synchronisatiemogelijkheden. "Veelal zijn dit type lockers ook gemakkelijk open te breken", aldus Eric van der Hoef van NoRisk Keymanagement, "en omdat ze ontworpen zijn om boeken en persoonlijke bezittingen te bewaren, nemen ze ook veel kostbare ruimte in beslag. Kortom voor het beheren van tablets en laptops zijn deze lockers niet ideaal."

Zorgeloos tablet- of laptopgebruik in een grote organisatie betekent dat de apparatuur altijd klaar moet zijn voor gebruik. De gebruiker heeft altijd de beschikking over een opgeladen en up-to-date apparaat. En de beheerder heeft te allen tijde de volledige controle over zijn vloot van apparatuur. Omdat dergelijke apparatuur gevoelig is voor diefstal, zijn toegangsbeheer en traceerbaarheid eveneens erg belangrijk.

Lockers met intuïtieve beheersoftware
Op basis van deze eisen heeft Traka een serie standaard tablet- en laptoplockers ontwikkeld. Eric van der Hoef: "Traka is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatief sleutelbeheer. De kennis en expertise van Traka zijn gebruikt in de ontwikkeling van deze nieuwe lockers. Toegang en beheer zijn op dezelfde manier geregeld als bij de sleutelbeheersystemen. Men krijgt toegang tot de locker met behulp van een PIN-code, magneetpas, biometrische eigenschap of een combinatie hiervan. Het beheer gaat via intuïtieve beheersoftware."

Altijd opgeladen en up-to-date
Wanneer de tablet of laptop in de locker is geplaatst, wordt deze opgeladen en optioneel ook gesynchroniseerd of ge-update. "Indien de apparatuur voorzien is van een RFID-tag, ziet de beheerder ook of de laptop of tablet zich in de locker bevindt. Eventueel kan men een alarmering instellen wanneer het apparaat op een bepaald tijdstip niet aanwezig is."

Onderwijsinstellingen tevreden
Eric van der Hoef: "In het Verenigd Koninkrijk maken al verscheidene onderwijsinstellingen naar tevredenheid gebruik van deze intelligente lockers. In Nederland zijn we in gesprek met de eerste geïnteresseerden."

Wanneer u interesse heeft, neemt u dan contact op met NoRisk KeyManagement.
Eric van der Hoef | 010 - 257 00 10 | of kijk op www.norisk-keymanagement.nl

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners