Hoe verbeteren we de hygiëne in onderwijsinstellingen?

E-mailadres Afdrukken

Forbo Flooring organiseert een kennisdag onderwijs speciaal voor facility managers, huisvestingsmanagers, architecten en andere betrokkenen in de onderwijshuisvesting. Ze praten onder meer over hygiëne.

Zo spreken Marin van den Brink – bestuurder van de Stichting PCO Gelderse Vallei – en Marcel Beisiegel – directeur Facility Cost Control – over hygiëne in onderwijsinstellingen. Die komt immers regelmatig negatief in het nieuws, stelt de producent.

Financiële middelen
“Niet toereikende financiële middelen blijken hier meestal de oorzaak van”, stelt Forbo. “Om dit probleem structureel op te lossen, richtte de PCO Gelderse Vallei met ondersteuning van Facility Cost Control in 2011 PCO Gelderse Vallei Facilitair op.”

Hiermee wordt met de beschikbare financiële middelen een hoger kwaliteitsniveau bereikt, vervolgt de organisator. “In deze lezing worden de financiële en organisatorische aspecten uiteengezet.”

Gezonde werkomgeving
Iris Bakker van het adviesbureau Levenswerken geeft de tweede lezing van de middag. Zij stelt zichzelf de vraag welke keuzes een optimale leeromgeving beïnvloeden. Een productieve leeromgeving ontstaat volgens Bakker door een samenspel van juiste keuzes.

Forbo legt uit: “Juist omdat er binnen huisvesting en inrichting zoveel mogelijkheden bestaan, is het belangrijk om een weloverwogen afweging te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat kennis vanuit een organisatorisch perspectief, de menselijke psyche en technologische kennis zodanig in balans gebracht kunnen worden dat een prettige, gezonde en doelmatige leer- en werkomgeving gecreëerd kan worden.”

De kennisdag van Forbo heeft plaats op 5 november in Assendelft. Geïnteresseerden kunnen zich hier melden.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners