Steelcase Education introduceert nieuwe Active Learning-collectie

E-mailadres Afdrukken

Steelcase Education, de afdeling van werkomgevingsspecialist Steelcase die zich richt op de onderwijssector, brengt onder de naam ‘Verb’ een geïntegreerde lijn van meubilair uit voor in het klaslokaal, bestaande uit verstelbare tafels voor studenten, een leraren-unit en whiteboards. De Verb-lijn maakt een meer flexibel gebruik van het klaslokaal mogelijk. Dit komt de mobiliteit en betrokkenheid van leerlingen ten goede, wat op zijn beurt een gunstige uitwerking heeft op hun prestaties.

Flexibeler invulling van het klaslokaal komt prestaties van leerlingen ten goede
Uit onderzoek van Steelcase Education blijkt dat opleidingen steeds vaker gebruikmaken van nieuwe leermethoden, waarbij colleges en discussiegroepen veelvuldig worden afgewisseld met werken in projectteams en samenwerking in kleine groepjes. Waar eenzijdige kennisoverdracht door de leraar afneemt (47%), vinden er steeds meer klassendiscussies (72%) en leren in groepen (23%) plaats. Verb speelt op deze ontwikkeling in doordat het leraar en studenten in staat stelt gemakkelijk en snel te schakelen tussen concentratietaken en een opstelling die gericht is op samenwerking. Verb is ontwikkeld vanuit het idee dat ieder individu op zijn eigen manier leert en gebaseerd op de principes van Active Learning, een model dat inzichten op het gebied van pedagogiek, technologie en ruimte combineert, en faciliteert op deze manier verschillende vormen van leren.
 

In de praktijk blijkt dat de meeste klaslokalen nog niet geschikt zijn om de verschillende onderwijsvormen op een goede manier te ondersteunen. ‘Volgens de principes van Active Learning zou de nieuwe generatie klaslokalen een meer flexibele omgeving moeten zijn die op een natuurlijke manier aansluit bij de wijze waarop leerlingen en studenten tegenwoordig kennis opdoen’, zegt Sean Corcorran, General Manager bij Steelcase Education.

Verb
De Verb-lijn omvat de volgende drie elementen:

  • Leraren-unit. Deze unit biedt ruime opslagmogelijkheden en een aanpasbaar plateau die in twee richtingen 360-graden roteert om zowel zit- als staande houdingen te ondersteunen. Het omvat tevens een werkzone en een samenwerkingszone. Leraren kunnen dankzij zwenkwieltjes snel en gemakkelijk tussen de verschillende onderwijsvormen schakelen.
  • Studententafels. Uniek vormgegeven tafels voor verbeterde zichtlijnen, zodat studenten ongeacht de opstelling tegelijkertijd de leraar en elkaar kunnen zien. Hulpmiddelen die het leren en samenwerken ondersteunen, kunnen direct bij de tafel worden aangeboden, terwijl de studenten dankzij zwenkwieltjes gemakkelijk van werkvorm kunnen veranderen.
  • Whiteboards. De in de tafels geïntegreerde whiteboards ondersteunen op een effectieve manier de samenwerking. Met behulp van de whiteboards kan tevens snel een opstelling worden gecreëerd die privacy biedt, bijvoorbeeld voor het afnemen van toetsen. De whiteboards zijn gemaakt van e3 ceramicsteel™, gepatenteerd materiaal dat ultra glad is, spiegeling tegengaat en vrijwel onverwoestbaar is.

 

Node
De Node, de iconische stoel voor in de klas, ondersteunt eveneens verschillende leervormen en stimuleert een actieve houding meer betrokkenheid van leerlingen. De Node vormt daarmee een logische aanvulling op de Verb-collectie. De Node die in 2010 op de markt werd gebracht, is nu vernieuwd:

  • In hoogte verstelbare kruisvoet voor maximale beweging, naast de reeds langer bestaande drievoet met opbergmogelijkheden.
  • Tablethouder op het werkblad om op een gemakkelijke en verantwoorde manier gebruik te maken van tablets en smartphones terwijl het werkblad vrij blijft voor andere doeleinden.


Corcorran: ‘Verb faciliteert leerlingen om in samenwerking nieuwe concepten te ontwikkelen en ideeën uit te wisselen. Tegelijkertijd kunnen leraren met Verb eenvoudig schakelen van een collegevorm naar projectonderwijs. Een flexibel klaslokaal zorgt dat studenten langer betrokken blijven bij de inhoud en bij elkaar, wat een positieve impact heeft op hun leerresultaten.’

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

september uitgave

Partners