Heutink ICT wint aanbesteding IT-dienstverlening Vechtstreek en Venen

E-mailadres Afdrukken

Via een Europese aanbesteding is Heutink ICT de ICT-leverancier geworden van de Vereniging Vechtstreek en Venen in Breukelen, een bovenschoolse organisatie waartoe 14 basisscholen behoren. De aanbesteding betrof één perceel waarin zowel dienstverlening als hardware is opgenomen. Het gaat om een meerjarig contract.

Aanleiding voor het uitschrijven van de aanbesteding was de wens van Vechtstreek en Venen om een grote stap voorwaarts te zetten in de integratie van ICT in het onderwijs. Tot op heden was op de diverse scholen sprake van een tamelijk versplinterde situatie met een sterke focus op de techniek. Nelleke Deelen-Geuze, directeur van Vechtstreek en Venen, vertelt dat de organisatie zich zo ontwikkelt dat het een logische stap is om dat te veranderen: "Bij het opstellen van onze Europese aanbesteding zijn we niet uitgegaan van hardware en software maar van de vraag: wat is de ideale leeromgeving waarin onze kinderen tot de beste leerresultaten kunnen komen? Zo kwamen we tot een opdracht die in feite heel ruim was, en daardoor voor de inschrijvers ook een uitdaging vormde. Heutink ICT heeft de geboden ruimte het best benut, ook onderwijsinhoudelijk. Het oordeel is uiteindelijk op een zeer zorgvuldige manier geveld door een onafhankelijk team van mensen uit onze organisatie." Rogier Borggreve, Algemeen Directeur Heutink ICT: "Als Heutink ICT zijn we zeer verheugd dat de Vereniging Vechtstreek en Venen voor onze dienstverlening heeft gekozen. Doordat onze visies perfect op elkaar uitgelijnd zijn, kunnen wij een optimale dienstverlening gaan bieden."

De dienstverleningscomponent in de gewonnen aanbesteding betreft de uitrol van een complete digitale leer- en werkomgeving. Daartoe wordt op alle scholen het netwerkconcept deklas.nu 3 geïmplementeerd, compleet met de nieuwste generatie van Heutink ICT's online startplatform MOO (Mijn Omgeving Online) en aangevuld met Google Apps for Education. Verder worden de Heutink ICT servicedesk en bijbehorende dienstverlening beschikbaar gesteld en worden er diensten verleend op het gebied van accountmanagement. Ook voor de levering van hardware zal Heutink ICT over de volle breedte worden ingezet. Naast desktops en notebooks van Acer zullen digiborden en tablets van het eigen huismerk Predia worden geleverd.

Over de Vereniging Vechtstreek en Venen
Binnen Vechtstreek en Venen, Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs, vallen 14 basisscholen op 16 verschillende locaties in de Utrechtse gemeenten Stichtse Vecht, Ronde Venen en De Bilt. De Vereniging wil een voorbeeld zijn voor de basisvorming in Nederland, of het nu gaat om digitale leermiddelen, onderwijsmethoden, ouderparticipatie of algemene vorming.

Over Heutink ICT
Heutink ICT, onderdeel van de Odin Groep, ontwikkelt, realiseert en beheert innovatieve oplossingen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs en de dagopvang. Deze activiteiten worden ondersteund door ruim 100 jaar ervaring in het onderwijs. Binnen het totaalaanbod is de laatste jaren steeds meer nadruk komen te liggen op de ontwikkeling van online platformen.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners