Steelcase verzorgt inrichting Ponte volgens principes Active Learning

E-mailadres Afdrukken

Steelcase Education, de afdeling van werkomgevingsspecialist Steelcase die zich richt op de onderwijssector, heeft het ontwerp en de inrichting verzorgd van enkele klaslokalen en overige ruimtes van Ponte, de organisatie die onderzoek doet naar en onderwijs biedt aan hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Steelcase-partner OCS + Steelcase heeft de levering en installatie van het meubilair en ondersteunende producten voor zijn rekening genomen.

Ponte is een psychologisch adviesbureau uit Capelle aan den IJssel dat zich richt op de ondersteuning en ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Door middel van vernieuwende en online lesmethodes stimuleert Ponte een veelzijdige kennisoverdracht, waarbij kritisch denken, samenwerken en probleemoplossing en -opvolging centraal staan. Om de hoogbegaafde studenten nog beter te begeleiden en faciliteren, heeft Ponte de expertise van Steelcase Education ingeschakeld bij het ontwerp en de inrichting van de klaslokalen en additionele ruimtes.

Steelcase Education ondersteunt de manier van lesgeven van Ponte door het ontwerp en de inrichting van de fysieke leeromgeving aan te passen volgens de principes van Active Learning, een model dat verschillende vormen van leren faciliteert. Zo heeft Steelcase Education meubilair geleverd dat het mogelijk maakt om gemakkelijk en snel van concentratietaken te schakelen naar een opstelling en houding die gericht zijn op samenwerking. De nieuwe inrichting bestaat uit een afgewogen mix van formele lesomgevingen en meer informele ruimtes die spontante ontmoetingen en kennisuitwisseling stimuleren. Steelcase heeft de volgende ruimtes ingericht; een plusklas voor hoogbegaafde kinderen van 6 tot 12 jaar, een trainingsruimte, een testruimte, een gespreksruimte, twee kantoorruimtes en een flexruimte waar in een open space-concept kan worden gewerkt. Onder meer de Node en Cobi stoelen en B-free loungemeubilair zijn toegepast, evenals het FlexBox kastensysteem en enkele H. System whiteboards.

‘Wij zijn blij dat wij met ons ontwerp en inrichting volgens de principes van Active Learning op een directe manier bijdragen aan beter onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Door de focus en vernieuwende lesmethodes van het Ponte-instituut in combinatie met een effectieve leeromgeving kunnen we het intellectuele en sociaal-emotionele welbevinden én de resultaten van deze kinderen verbeteren’, zegt Bianca Krijgsman, Sales Director Steelcase Education Benelux.

Uit onderzoek is gebleken dat meer betrokken en actieve leerlingen en studenten betere resultaten behalen. Om de inrichtingsconcepten verder door te kunnen ontwikkelen zal Steelcase Education in samenwerking met het Ponte-instituut het gebruik monitoren en de resultaten meten.  Steelcase zal de ruimtes bij Ponte tevens inzetten om relaties en belangstellenden de mogelijkheden van een actieve leeromgeving te laten ervaren.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners