Fokko Duijzer, commercieel directeur Xafax: “Contactloos betalen zet ook in het onderwijs door”

E-mailadres Afdrukken

Xafax Nederland, leverancier van betaalsystemen en IT-oplossingen, brengt contactloos betalen bij printers en multifunctionals, een betaalmethode voor het snel en eenvoudig afrekenen van printjes en kopietjes met de bankpas, nog eens extra onder de aandacht. Deze contactloze betaalmethode voor printers en multifunctionals is een universele oplossing die van toepassing is op alle bekende merken printers en multifunctionals zoals Ricoh, Canon, Xerox, Sharp en Konica Minolta. Sinds de introductie in november van het vorig jaar, is contactloos betalen volgens commercieel directeur Fokko Duijzer van Xafax, significant toegenomen.

Op zich niet zo verwonderlijk. Vooral door het uit de markt nemen van de chipknip en MiniTix, ging iedereen op zoek naar de snelste en meest eenvoudige manier van betalen met een bancair betaalproduct. ABN Amro, ING en Triodos gaven sinds vorig jaar al nieuwe passen uit die geschikt waren voor contactloos betalen. Rabobank, die tot nu toe achterbleef, is vanaf maart 2015 met de uitrol van nieuwe bankpassen gestart. Bij contactloos betalen hoeft de gebruiker geen pincode in te toetsen bij het afrekenen, maar slechts zijn betaalkaart tegen een kaartlezer aan te houden. De nieuwe betaalwijze is ook voor een schoolomgeving ideaal tijdens drukte. Het betaalgemak zorgt voor een grotere doorloopsnelheid. Xafax voorziet dan ook een sterke groei in het aantal organisaties dat contactloos betalen binnenkort accepteert.

Fokko Duijzer: “Contactloos betalen is een simpel en praktisch systeem en een prima alternatief voor onderwijsinstellingen die geen gesloten betaalsysteem willen. De gebruiker betaalt met zijn eigen bankpas met zogenoemde NFC chip. Je legt je pas gewoon op de betaalterminal en de betaling wordt direct uitgevoerd en het bedrag van je bankrekening afgeboekt”.

Voor scholen die liever met een gesloten betaalsysteem werken is er NetPay. “Het is onze missie om overal waar dat kan, elektronisch betalen te stimuleren. Ons betaalsysteem NetPay is een universeel cashless betaalsysteem voor betalen, registreren en beheren van vele faciliteiten in scholen en universiteiten. Netpay is het enige betaalsysteem in Nederland dat contactloos betalen heeft geïntegreerd, waardoor duaal betalen mogelijk is”.


Sterk door samenwerking
Fokko Duijzer: “Wij zijn groot geworden door samen te werken en ons heel open te stellen naar iedereen. Daarmee hebben we bereikt dat we compatible zijn met alle merken kassasystemen, vendingautomaten, printers en multifunctionals. Xafax NetPay is uniek omdat het als enige betaalsysteem werkt met alle print-managementoplossingen zoals Pcounter, Equitrac, Papercut en Uniflow. Aansluiten van NetPay op deze systemen is dan ook zeer eenvoudig”. De precieze werking van NetPay wordt afgestemd op de bedrijfsprocessen en gebruikersgroepen. Elke gebruikersgroep kan zijn eigen rechten en privileges krijgen, zoals verschillende tarieven, kortingen en budgetten.

 

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van Xafax

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners