Inzamelingsactie Cormet Campuscatering

E-mailadres Afdrukken

Cormet Campuscatering staat bekend om zijn gezonde schoolkantines. Met ongeveer 150 locaties zijn wij een begrip in Nederland. Iedere dag opnieuw bereiden wij vol passie en liefde voor het vak, verse, eerlijke en gezonde producten voor onze gasten met een dagelijks potentieel bereik van 800.000 studenten. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat ver, verder dan alleen het aanbieden van gezonde onderwijscatering.

Half maart kwam ik een artikel tegen over de 18-jarige Pim van Ham uit Den Helder. Pim lijdt aan een erfelijke ziekte LHON. Dit is een zenuwziekte waardoor je in korte tijd blind kan raken. Pim van Ham verloor zijn zicht in korte tijd en wilde graag een blindengeleidehond. Dit werd echter niet vergoed door de zorgverzekeraar. Middels een inzamelingsactie met een plasticfabrikant kan er een blindengeleidehond gefinancierd worden. 1.000.000 plasticdopjes is 1 blindengeleidehond, wat een waarde heeft van € 40.000,-

Het is een ingrijpende gebeurtenis naar aanleiding van een aangrijpend verhaal hebben wij direct besloten hieraan mee te doen. In samenwerking met onze groothandel S-line Products wat onze schoonmaakmiddelen en -materialen levert en communicatie producties Venhuis hebben we dit plan gerealiseerd. S-line Products sponsorde 150 inzamelemmers en communicatie producties Venhuis sponsorde de postermaterialen.

Het plan, heel simpel! Op iedere locatie was een inzamelpunt. Ondersteund door een B1 poster en een inzamelemmer. De actie was een regelrechte hit. Iedereen is massaal gaan sparen. Niet alleen studenten, maar ook docenten kwamen met tassen vol doppen naar onze winkels. De actie is op het moment van schrijven verlopen, naar verwachting hebben wij in circa 2,5 maand 700.000 - 750.000 doppen ingezameld (5 a 6 kuubkisten vol).

Volgende week worden de doppen naar de fabriek getransporteerd. Hier worden de doppen gesmolten en hergebruikt voor plastic pallets.

De 1.000.000 doppen voor Pim zijn inmiddels al bij elkaar gespaard. We hopen dat we met onze bijdrage nog veel meer mensen kunnen helpen aan een blindengeleidehond.

Het was een eer om o.a. Pim te mogen helpen bij deze inzamelingsactie. We bedanken iedereen die meegeholpen heeft aan dit fantastische resultaat.

Maatschappelijk verantwoorde groet,
Cormet Campuscatering

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners