Willem van Oranje College winnaar The Learning Challenge

E-mailadres Afdrukken

School uit Waalwijk wint innovatieprijs van Ricoh ter waarde van 50.000 euro

’s-Hertogenbosch, 22 mei 2014 – Het Willem van Oranje College uit Waalwijk is de winnaar van The Learning Challenge, de wedstrijd waarin Ricoh scholen uit het voortgezet onderwijs uitdaagde om na te denken over hoe zij slim en efficiënt gebruik kunnen maken van digitale middelen ter ondersteuning aan het onderwijs. De jury was erg enthousiast over de innovatieve denkwijze van het Willem van Oranje College en was onder de indruk van de manier waarop de school digitale leermiddelen in wil zetten om het onderwijs persoonlijker, leuker en interessanter te maken. Het Guido de Brès College uit Amersfoort heeft de publieksprijs in ontvangst genomen.

Vanaf 6 januari werden middelbare scholen in Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan The Learning Challenge. Jeroen Spierings, Market Development Manager Onderwijs bij Ricoh Nederland: “We zien de wereld om ons heen steeds verder digitaliseren, dat geldt ook voor het onderwijs, wat voor ons een belangrijke markt is. Bij Ricoh geloven we er in dat de ontwikkelingen als gevolg van digitalisering het onderwijs voor leerlingen beter op maat, boeiender en leuker kunnen maken. Met deze wedstrijd wilden we ons enthousiasme delen en scholen uitdagen na te denken over de rol van digitale middelen in het onderwijs. De juryleden waren positief verrast om te zien hoe creatief, innovatief maar ook realistisch de deelnemers waren, als het gaat om digitaal onderwijs.”

Heli Penz, docente van het Willem van Oranje College uit Waalwijk: “We zijn erg trots dat we winnaar zijn geworden van The Learning Challenge. We hebben met ons voorstel willen laten zien wat er volgens ons nodig is voor leerlingen om meer plezier en genoegdoening te halen uit het nieuwe leren. Wij zijn ervan overtuigd dat de leerlingen in de toekomst de regisseurs zullen zijn van hun eigen leerproces. Onze deelname aan deze wedstrijd laat zien dat innovatie en de inzet van digitale leermiddelen leeft onder onze docenten en leerlingen.”

Alex Peltekian, lid van de vakjury van The Learning Challenge: “Het enthousiasme van de deelnemers laat zien dat digitalisering een actueel thema is binnen het onderwijs. De jury heeft verschillende goede voorstellen ontvangen, het idee van [school] onderscheidde zich van de overige inzendingen omdat de bedenkers goed hebben nagedacht over hoe ze, na implementatie van de leermiddelen, op korte termijn resultaat kunnen boeken, terwijl ze tegelijk ook na hebben gedacht over de toekomst. We hopen dat dit voorstel andere scholen inspireert om ook binnen hun onderwijsinstelling digitale leermiddelen in te zetten.”

De winnaar van The Learning Challenge ontvangt uit handen van Ricoh een pakket aan digitale leermiddelen ter waarde van 50.000 euro. Hieronder vallen onder andere een video leertafel, zes iPad Mini, twee Ricoh videoconferencing systemen en een Ricoh Interactief Whiteboard. De publieksprijs bestaat uit digitale leermiddelen ter waarde van 9.000 euro, de winnaar van de aanmoedigingsprijs ontvangt voor 3.000 euro aan digitale middelen.

De voorstellen van alle finalisten zijn te bekijken op http://www.learningchallenge.nl/#finalisten.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

september uitgave

Partners