Magna Carta en Equens introduceren alternatief voor Chipknip

E-mailadres Afdrukken‘Snel en Simpel Betalen’ nu al succesvol in catering

Amsterdam, 14 april 2014. Het Amsterdamse Magna Carta, specialist op het gebied van facilitaire transactie-systemen,  heeft een samenwerkingsovereenkomst met betalingsverwerker Equens gesloten voor de introductie van het innovatieve “Snel en Simpel Betalen” bij onderwijsinstellingen  als alternatief voor Chipknip. Het systeem werkt op basis van contactloze chipkaart technologie en is naadloos geïntegreerd in het FacilityPro systeem van Magna Carta. Bestaande klanten hoeven dus geen nieuwe betaalautomaten aan te schaffen.

Gebruikers betalen, veelal voor lage bedragen en in omgevingen waarin pinnen geen alternatief is, vanuit hun persoonlijke e-wallet.  Het opladen van de e-wallet verloopt via een automatische incasso (een SEPA Direct Debit). Equens beheert de e-wallets, verwerkt de betalingen en verzorgt de uitbetalingen aan de acceptanten. Dit ontzorgt organisaties omdat ze geen financieel beheer hoeven voeren voor kaarthouders en acceptanten.

De samenwerking tussen Magna Carta en Equens biedt een uitkomst voor bestaande Chipknip klanten die op zoek zijn naar een alternatief dat nog dit jaar beschikbaar komt. Chipknip verdwijnt vanaf 1 januari 2015. Het alternatieve betaalmiddel is niet alleen voor bestaande Chipknip gebruikers, maar ook voor nieuwe gebruikers aantrekkelijk.

“Snel en Simpel Betalen” zal door Magna Carta en Equens ook internationaal in de markt worden gezet en worden uitgebreid met diverse aanvullende innovatieve diensten.

Equens, een van de grootste pan-Europese leveranciers van betaaldiensten, positioneert haar “Snel en Simpel Betalen” als alternatief betaalmiddel voor Chipknip. Niet alleen in het cateringsegment, waar het systeem al volop in gebruik is, maar vanaf nu ook bij onbemande verkooppunten zoals vending machines en print- en kopieermachines.

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van Magna Carta Chipcard Solutions

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners