Zon zoekt school

E-mailadres AfdrukkenSpeciaal voor basisscholen heeft Natuur & Milieu een aantrekkelijk aanbod om over te stappen op zonnestroom. U hoeft niet zelf te investeren en bespaart flink op uw energiekosten. Ook biedt dit mogelijkheden om in uw lessen aandacht te besteden aan  duurzame energie.

ONZE DROOM
De zon is een fantastische, concurrerende bron van schone energie. Al meer dan 150.000 huishoudens hebben zonnepanelen op hun dak. Natuur & Milieu droomt van een groei naar 1 miljoen zonnedaken in 2020. Basisscholen hebben vaak een groot dak en gebruiken veel energie. Dat is een uitstekende combinatie voor zonnepanelen. Toch hebben nog maar 800 van de bijna 7.000 basisscholen in Nederland zonnepanelen. Het uitzoek- en regelwerk en de financiering van zonnepanelen zijn voor veel scholen een belangrijk obstakel, zo blijkt uit onderzoek.

ONS AANBOD
Natuur & Milieu heeft daarom een uniek aanbod voor scholen waarbij geen eigen investering nodig is. Verder wordt al het regelwerk uit handen genomen en kan de school profiteren van scherp geprijsde zonnestroom.

Makkelijk te regelen
Overstappen op zonnestroom is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar uw aanvraag bij ons in te dienen. Onze partner Rooftop Energy verzorgt vervolgens de rest. Zij checken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, installeren de panelen, staan borg voor de kwaliteit en dragen zorg voor het onderhoud. Ook de rompslomp eromheen, zoals het vragen van toestemming aan de gemeente en vergunningen, verzorgt Rooftop volledig voor u.

Flinke besparing op energiekosten
U kunt flink besparen op uw energiekosten met zonnestroom. Uw besparing kan oplopen tot 26 procent over 10 jaar. U betaalt maandelijks een vergoeding aan Rooftop voor het gebruik van de panelen. Deze vergoeding ligt lager dan de kosten die u betaalt aan uw huidige energieleverancier. U kiest ook voor financiële zekerheid. De prijs voor de energie staat vast de komende 10 jaar. U kunt het contract daarna nogmaals voor 10 jaar verlengen.

Rooftop Energy
Natuur & Milieu werkt in deze actie samen met Rooftop Energy die de panelen op het dak van uw school installeert en alle zaken rondom de installatie regelt. Triodos Bank en particuliere investeerders financieren de panelen en maken daarbij gebruik maken van voordelige fiscale regelingen. Hierdoor is dit aantrekkelijke aanbod mogelijk.

Educatieve waarde
Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor uw begroting. Veel kinderen hebben interesse in duurzame energie en vinden het leuk om hier meer van te weten. U kunt zonnepanelen bijvoorbeeld gebruiken in uw rekenlessen. Ook bieden wij een lespakket waarmee u uitgebreider in kunt gaan op het hoe en waarom van duurzame energie. U bent natuurlijk niet verplicht om dit lespakket af te nemen.

Meedoen

  • Vraag vrijblijvend een advies op maat aan op www.zonzoektschool.nl
  • Rooftop Energy maakt op basis van uw energierekening en een gedetailleerde dakfoto uit een digitaal bestand een offerte op maat.
  • Rooftop Energy neemt telefonisch contact met u op om het aanbod met u te bespreken.
  • Als u akkoord gaat met de offerte, tekent u een overeenkomst met Rooftop voor zonnestroom.
  • Hierna volgt een check of uw dak geschikt is (mocht uw dak onverhoopt niet geschikt zijn dan wordt de overeenkomst automatisch ontbonden).
  • Vervolgens worden de zonnepanelen geïnstalleerd.
  • U betaalt een vergoeding aan Rooftop Energy voor het gebruik van de panelen.
  • Deze vergoeding ligt lager dan de prijs die u zou betalen aan het energiebedrijf, en ligt vast voor 10 jaar.


Meer informatie: www.zonzoektschool.nl

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

December uitgave

Partners