Cormet Campuscatering behaalt als eerste onderwijscateraar ISO 26000.

E-mailadres Afdrukken

Cormet Campuscatering heeft als missie dat zij niet de grootste maar de beste onderwijscateraar wil zijn. Zij staat als organisatie dan ook voor kwaliteit. Kwaliteit is een uiting van de, nu al jarenlange, liefde voor het vak van onderwijscateraar. In het verlengde daarvan is zij gecertificeerd volgens de norm NEN-EN-ISO 9001:2008.
De identiteit van Cormet Campuscatering is dat de organisatie niet zomaar bestaat, maar een wezenlijke bijdrage levert aan het welzijn van; haar eigen medewerkers, haar opdrachtgevers, de studenten en de maatschappij. Deze inspanning blijft niet ongezien en daarom is zij op vrijdag 12 juli officieel als eerste cateraar, door Quality Masters, ISO 26000 gecertificeerd voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, op basis van de MVO Matrix Niveau 3.

Cormet is zich bewust van haar maatschappelijke voortrekkersrol.
De onderwijscateraar is er trots op dat haar MVO beleid wordt onderschreven door deze certificering. Cormet Campuscatering is geruime tijd actief op het gebied van gezond en duurzaam ondernemen. Zij weet zich met haar actieve rol op het terrein van De Gezonde Schoolkantine, en in het verlengde daarvan De Gezonde School, duidelijk te onderscheiden van andere cateraars. Haar inspanning blijft niet alleen beperkt tot de verkoopruimte in de school, maar in samenwerking met diverse groepen binnen de school (directie, studenten, docenten en ouders) werkt zij intensief aan het behalen van het Vignet voor De Gezonde School. Hiermee geeft Cormet Campuscatering duidelijk inhoud aan haar maatschappelijk bewustzijn. Dit alles met als doel om jongeren zich bewust te maken van de eigen leefstijl. Dit gaat, in tegenstelling tot veel andere cateraars, veel verder dan het alleen inzetten op een gezond aanbod.

De MVO Kernwaarden van Cormet Campuscatering.
Cormet Campuscatering gaat het komende schooljaar verder werken aan haar MVO doelstellingen. Daarom zal zij haar dagelijks handelen regelmatig toetsen aan de hand van haar MVO kernwaarden:
1. Kwaliteit
Wat Cormet Campuscatering doet is het beste wat ze te geven heeft. Zij zorgt ervoor dat ze verbinding heeft met de opdrachtgever en de studenten. Haar duurzame inkoopcriteria geven daarbij een garantie van doelgroepgerichte producten, dagverse producten, gezonde en duurzame producten (biologisch en Fair Trade) en producten waarbij de verkoopprijs in juiste verhouding staat tot de kwaliteit.
2. Overeenstemming
Binnen- en buitenkant van de organisatie zijn in overeenstemming met elkaar. Wat Cormet Campuscatering zegt is wat zij doet! 
3. Creativiteit en innovatie
Cormet Campuscatering vraagt zich altijd af: Waar zijn wij voor? In plaats van: Waar zijn wij tegen? Zij is dan ook graag innovatief bezig. De organisatie is daarom altijd op zoek naar vernieuwde producten en vernieuwde concepten, welke leiden tot: een betere verbinding met de studenten, een groter aandeel verse, gezonde en duurzame producten en een betere prijs-kwaliteitverhouding.
4. Zinvolle groei
Wat Cormet Campuscatering doet dient een bijdrage te leveren aan een vernieuwende wereld. Daarom biedt zij toekomstmogelijkheden voor studenten via leerwerkplekken en stagemogelijkheden. Ook is er binnen Cormet Campuscatering ruimte voor kansarme jongeren. Het aandeel Wajong werkzoekenden groeit komend schooljaar dan ook binnen de locaties van Cormet Campuscatering. De inkoopcriteria voor toeleveranciers en de voedingsmiddelenproducenten zijn, in het licht van een vernieuwende wereld, voorzien van eisen en keurmerken voor: gezonde en duurzame producten, mensenrechten, uitbuiting, discriminatie en de voorwaarden voor eerlijke handel.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners