Michael Kuiper: "Bij calamiteiten richten Decorum/UTS de school weer compleet in"

E-mailadres Afdrukken

Bekend van Michael Kuiper, commercieel directeur van Decorum, is zijn associatie van 'huur' met tijdelijke huisvesting en het verhogen van de liquiditeitspositie van een onderwijsinstelling. "Bij een tijdelijke situatie, tot ongeveer twee jaar, zijn de voordelen van huur over een korte periode gemeten vele malen groter dan die van koop. Levering geschiedt meestal binnen vierentwintig uur en de kosten zijn direct afschrijfbaar", is zijn stelling. Om het onderwijs nog meer van dienst te zijn geeft hij de garantie dat bij calamiteit de continuïteit van een onderwijsinstelling is gegarandeerd. Daarvoor hebben Decorum en UTS de handen ineen geslagen.

Vrijwel niets is zo erg voor de continuïteit van een schoolorganisatie als het schoolgebouw door brand, waterschade of andersoortige calamiteiten is verwoest. Er kan geen les meer worden gegeven en de facilitair manager wordt geconfronteerd met een groot aantal direct op te lossen problemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn verzekeringen, de pers, communicatie naar de medewerkers, beveiliging, salvage en tijdelijke huisvesting op zeer korte termijn.

Michael Kuiper: "Uiteraard beschikt u reeds over een calamiteitenplan binnen uw organisatie, in veel gevallen is dit echter primair gericht op het in veiligheid stellen van uw medewerkers. In het geval van een calamiteit begint het echte werk voor de facilitair manager pas en wordt u geconfronteerd met een noodsituatie. Het is dus letterlijk van levensbelang dat er heel snel weer kan worden gewerkt. Om dit te realiseren is een omvangrijke logistieke operatie nodig. U kunt hierbij denken aan nieuwe werkplekken, kantoorartikelen, drukwerk, automatisering en als belangrijkste de tijdelijke huisvesting. Om dit te realiseren kan Decorum zorgdragen voor de levering van nieuw kantoormeubilair en tapijt binnen 24 uur. Decorum/UTS kan de gehele inhuizing van uw nieuwe locatie binnen 24 uur verzorgen. Tevens kunnen we de inventaris die nog in goede staat verkeert verhuizen naar de nieuwe locatie en ter plaatse installeren. Decorum/UTS zorgt voor een complete schoolinrichting waardoor uw medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen."

Waarborg voor continuïteit en kwaliteit

Huren is ook een uitkomst bij calamiteiten zoals brand- of waterschade, dus als de continuïteit in het geding is. Om iedereen weer snel aan het werk te krijgen, is een complete inrichting op de huidige of tijdelijke locatie de meest logische oplossing. Vooral omdat er binnen vierentwintig uur geleverd kan worden. Snel iets nieuws kopen is niet aan te raden. Men kan beter eerst even huren en rustig rondkijken om zich goed te laten informeren over het meest geschikte meubilair. Een verhuizing is óók een zeer geschikt moment om één en ander tijdelijk te huren. De nieuwe inrichting staat al in het nieuwbouwpand, het tijdelijke onderkomen is ingericht met gehuurd meubilair. Zodra de verhuizing een feit is, hoeft men uit het oude pand - bij wijze van spreken - alleen de pc mee te nemen. Dat betekent organisatorisch en operationeel een kopzorg minder.

Een andere oplossing voor een tijdelijk huisvestingsprobleem is de huur van een compleet gemeubileerde en gefacilieerde ruimte. Zeker als het in het huidige onderkomen aan ruimte ontbreekt, is deze turn-key oplossing aanbevelenswaardig. Maar is er voldoende vloeroppervlak dan geniet de huisvesting van extra personeel onder hetzelfde dak bij velen toch de voorkeur, omdat dit zowel kostentechnisch als organisatorisch interessanter is.

Flexibiliteit blijft het sleutelwoord

Bureau’s, kasten, pc’s, beamers, projectoren, vergadertafels, bureaustoelen, fauteuils, vitrines, bijzettafels, garderoberekken, folderrekken, kledingkasten/lockers, scheidingswanden, kapstokken, barkrukken, complete callcenter inrichtingen en zelfs witgoed. Alles is te huur. De kwaliteit en uitstraling is van de grote merken: Ahrend, Gispen, Samas, Steelcase, Vitra, Herman Miller en Fritz Hansen. Wie op zoek is naar een tijdelijke oplossing doet er volgens Michael Kuiper goed aan te onderzoeken of huur interessant is. Geen langlopende contracten, geen lange levertijden, geen hoge afschrijvingskosten en geen liquiditeitsproblemen. Bijna alle verhuurbedrijven leveren binnen vierentwintig uur en bieden een omruilgarantie gedurende de gehele huurperiode.

Bij normaal gebruik wordt honderd procent garantie gegeven op het gehuurde meubilair of de apparatuur, gedurende de gehele huurperiode. Een defecte bureaustoel of een niet goed sluitende kast wordt kosteloos omgeruild; er zijn geen wachttijden.

Bovendien is de school niet gebonden aan langlopende contracten. Vooroordelen als zou een gehuurd bureau 'niet representatief' of 'niet chique' zijn wijst hij van de hand. Die tijd is voorbij. Decorum levert naast degelijke, representatieve schoolinrichtingen ook designmeubilair, waarin het karakter en de uitstraling volledig tot hun recht komen.

Landelijke dekking

Michael Kuiper: "Decorum is in Nederland een begrip op het gebied van flexibele kantoorhuisvesting. Met onze vestiging in Amsterdam en onze transportdivisie garanderen wij een landelijke dekking. Zo zijn we altijd snel ter plaatse. Uit eigen voorraad leveren we probleemloos de complete huisvesting die u nodig heeft. Tevens bieden wij oplossingen voor buitenlandse vestigingen. Decorum en UTS streven naar honderd procent kwaliteitswaarborging, wat onder meer blijkt uit de certificering van VCA en ISO 9001."

UTS is een verhuisbedrijf met een landelijke dekking en daardoor in staat om turn-key en snel de complete herinrichting te verzorgen. Projectmanagers van UTS kunnen vooraf een plan op maat schrijven of in het geval van calamiteit de complete coördinatie van herinrichting inclusief automatisering verzorgen. UTS beschikt tevens over tijdelijke opslagruimtes door het gehele land waar uw organisatie gebruik van kan maken.

Decorum en UTS leveren turn-key projecten: klaar om meteen gebruik van te maken. Het gehele of gedeeltelijke traject kan door ons worden verzorgd.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

laatste uitgave