Wat zijn de voordelen van VoIP? Waarom overstappen op VoIP?

E-mailadres Afdrukken

De tijden dat VoIP nog iets ‘nieuws’ was, ligt inmiddels achter ons. VoIP is een bewezen techniek met grote voordelen, ook voor u! Maakt uw onderwijsinstelling nog gebruik van traditionele telefonie? Dan zijn er vijf redenen om te overwegen om over te stappen.


1: VoIP maakt bellen goedkoper
Een van de voordelen van VoIP is dat u belt via intranet/internet. U heeft dus geen dure ISDN/Analoge telefoonlijnen meer nodig. Bellen binnen het netwerk kan gratis. Of u nu belt met uw collega in het pand, of collega's op een andere locatie. VoIP maakt zakelijk bellen goedkoper!

2: VoIP kent geen grenzen
Telefoontoestel en telefooncentrale hoeven niet fysiek met elkaar verbonden te zijn. Sterker nog: u kunt meerdere vestigingen aansluiten op een telefooncentrale. Daarom is VoIP uitstekend geschikt voor onderwijsinstellingen met meerdere vestigingen. Ook dat scheelt in telefoonkosten en onderhoud!

3: VoIP werkt niet met ‘lijnen’
De capaciteit van VoIP is onbeperkt. Dat wil zeggen dat u zoveel gelijktijdige gesprekken kunt voeren als u op dat moment nodig heeft. Dat is nog eens iets anders dan 4 weken wachten op een ISDN-lijn. De tijden van een bezettoon zijn voorgoed voorbij. U bent altijd optimaal bereikbaar!

4: VoIP is flexibel
VoIP groeit mee met uw onderwijsinstelling, zonder dat u grote investeringen hoeft te doen. Met telefonie uit de Cloud hoeft u geen telefoon centrale hardware meer aan te schaffen. Het aansluiten van een IP telefoontoestel op internet is voldoende. Via een beveiligde webinterface geeft u eenvoudig aan wat u nodig heeft. Nieuwe medewerker? Extra menu? Nieuw nummer? U regelt het eenvoudig zelf, zonder wachttijden.

5: VoIP zorgt voor integratie
Vooral grotere onderwijsinstellingen noemen als een belangrijk voordeel van VoIP de open structuur. Deze maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen met andere systemen, zoals een CRM-pakket. Maar ook het koppelen met andere communicatie-middelen is mogelijk. Denk eens aan de integratie van GSM. Een alarm installatie of messaging? De voordelen van VoIP zijn legio.


Meer informatie?
Neem contact op met de redactie van Schoolfacilities of bel 0575 - 441 888.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

laatste uitgave