Printen/kopiëren

ICT - Printen/kopiëren

Arjen de Graaf, hoofd facilitaire zaken, MSA: “Het printerpark advies van MaxxResult resulteerde in meer flexibiliteit tegen lagere kosten”

Arjen de Graaf, hoofd facilitaire zaken, MSA: “Het printerpark advies van MaxxResult resulteerde in meer flexibiliteit tegen lagere kosten”

Nieuw printerbeleid zorgt bij Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA) voor meer overzicht en meer transparantie. Belangrijker nog, het nieuwe contract voor het printerpark zorgt voor een besparing van meer dan zestig procent op de kosten. MaxxResult, adviesbureau op het gebied van document management, output en digitalisering begeleidde MSA bij de Europese aanbesteding en daar was Arjen de Graaf, hoofd facilitaire zaken, maar wat blij mee.

 
ICT - Printen/kopiëren

Loet van Haperen: “Als je leerlingen laptops geeft moet je zorgen voor een goede mobiele printoplossing”

Were Di Valkenswaard gebruikt EveryonePrint van Xafax
Alle nieuwe leerlingen in de onderbouw van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard werken sinds vorig schooljaar met een laptop. Ze gebruiken het apparaat tijdens de les. Om dat goed te ondersteunen is in alle gebouwen en op het schoolterrein een draadloos netwerk beschikbaar. De printfaciliteiten zijn uitgebreid met mobiel printen. ICT-coördinator Loet van Haperen (foto rechts) en hoofd facilitaire zaken Henk van Gastel zijn hiervoor samen verantwoordelijk. “Dat mobiele devices hun intrede in het onderwijs doen zien wij al een paar jaren aankomen. Het onderwijs evolueert in de loop van enkele jaren naar een meer digitale onderwijsvorm. Wij zorgen ervoor dat we die ontwikkeling zo goed mogelijk ondersteunen en dat er geen technische belemmeringen zijn.”

ICT - Printen/kopiëren

Dick Aarsen, ROC Midden Nederland: "Pcounter van Xafax stelt ons in staat het papier- en tonerverbruik drastisch omlaag te brengen"

Om kosten te besparen is ROC Midden Nederland bezig met een efficiencyslag. Het papierverbruik drastisch te verlagen maakt daar deel van uit. Daarom wordt er alleen nog met centrale multifunctionals afgedrukt en het printgedrag wordt gemonitord met Pcounter van Xafax. Het effect daarvan is al goed zichtbaar, zegt Dick Aarsen, manager bedrijfsbureau van het facilitair bedrijf. "Leerlingen printen 75 procent minder en medewerkers 50 procent. De besparing op toner- en papierverbruik van de tientallen losse laserprinters die we de deur uit hebben gedaan is daarbij nog niet meegeteld."

ICT - Printen/kopiëren

Aad van der Drift, Zernike College: “De betaaloplossing van Xafax is betrouwbaar, simpel en onderhoudsvriendelijk”

Het Zernike College maakt al jaren gebruik van de schoolpas voor het doen van betalingen. Aan het begin van het schooljaar werd een nieuw systeem van Xafax op basis van netwerktegoeden in gebruik genomen. Afrekenen gaat volgens ict-coördinator Aad van der Drift nu veel sneller en treden er weinig storingen op. “Het vorige systeem was complex, lastig en vroeg tamelijk veel onderhoud. Deze netwerkoplossing van Xafax voldoet veel beter. We zijn heel tevreden.”

ICT - Printen/kopiëren

Jan Willem Bakker: "De flexibiliteit van Xafax geeft ons de vrijheid om overal in school te printen"

Het Oranje Nassau College in Zoetermeer is de eerste school in Nederland die gebruik maakt van de nieuwe Everyone Print software en de Touch ID terminal van Xafax. Leerlingen en docenten kunnen voortaan met hun laptop vanaf elke plek in school printen en zich met een zelf gekozen tag identificeren bij een multifunctional naar keuze. Naar die flexibiliteit was de school op zoek, volgens directeur Jan Willem Bakker: “De wijze waarop we onderwijs geven op onze twee locaties verschilt enorm, maar het systeem biedt zoveel vrijheden dat we er binnen die omgevingen prima mee aan de slag kunnen.”

ICT - Printen/kopiëren

Mathijs Rutten, NHL: "De functionaliteit van Xafax past bij de uitstraling van ons nieuwe gebouw"

Bij NHL Hogeschool is activiteitgerelateerd werken ingevoerd. Dat komt tot uiting in de inrichting en de faciliteiten van het vernieuwde pand. Studielandschappen en kantoortuinen met werkplekken en overlegplekken stimuleren ontmoeting en samenwerking. Ondersteunende faciliteiten, zoals multifunctionals, kluisjes en koffie- en frisdrankautomaten zijn gegroepeerd in servicecorners. Mathijs Rutten, projectleider facilitaire zaken: “Met de verhuizing is ook het print- en kopieerconcept aangepakt. We bieden nu meer service met eigentijdse toepassingen. En qua uitstraling passen de touchscreens van Xafax heel goed bij het nieuwe gebouw.”

ICT - Printen/kopiëren

Richard van Gestel, Raayland College: "Pcounter is een efficient en flexibel printsysteem"

Het Raayland College in Venray werkt sinds een jaar met het printsysteem Pcounter van Xafax. Het systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk waardoor er minder papier wordt verspild. De kosten van de prints en kopieën worden automatisch doorbelast aan de leerlingen en afdelingen. Hoofd Automatisering Richard van Gestel (foto) is bijzonder enthousiast. “Printen is voor mij iets wat gemakkelijk moet gaan. Ik geef een printopdracht en vervolgens moet ik dat ergens bij een willekeurige printer gaan ophalen. Dat printsysteem hebben we nu gerealiseerd.”

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave