Dominicus College kiest met BIS voor optimaal gebruikersgemak

E-mailadres Afdrukken

“Wij willen alleen het beste voor onze leerlingen en daarom hebben wij voor de audiovisuele inrichting van onze school BIS in de armen genomen. BIS heeft zijn kennis en kunde succesvol ingezet. Niet minder dan zestien van onze klaslokalen zijn nu voorzien van onder andere een digitaal schoolbord (SMART Board) of een 165 cm grote LCD touch monitor. Natuurlijk met alles wat daar bij hoort om het gebruikersgemak te optimaliseren.” – Dominicus College.

Het Dominicus College, een school voor Havo, Atheneum en Gymnasium, is gehuisvest in een uiterst modern gebouw in Nijmegen. In 2006 vierde deze voormalige kloosterschool, die in 1856 is gesticht, zijn 150-jarig bestaan. Het Dominicus College staat bekend als een kleinschalige school van hoge kwaliteit met een viertal relatief zelfstandige afdelingen (Gymnasium, Atheneum en Havo en een speciale afdeling voor leerlingen met een lichamelijk handicap, de Monnikskap).

Smart Board met MediaLink

BIS heeft in het Dominicus College 12 leslokalen voorzien van een in hoogte verstelbaar SMART Board in combinatie met een Ultra-Short-Throw projector met bijzonder korte projectieafstand. Bij deze interactieve presentatieoplossing hangt de projector dicht op het scherm, waardoor de leraar niet verblind wordt door het felle licht en waarmee hinderlijke schaduwen worden voorkomen. De leraren genieten bovendien van optimaal gebruikersgemak door het op het netwerk aangesloten MediaLink bedieningspaneel, waarmee alle apparatuur centraal en eenvoudig te bedienen is.

Naast de twaalf genoemde leslokalen zijn er zes leslokalen ingericht met een 65” LCD touch monitor (165 cm). Dit LCD scherm is dé innovatie op het gebied van interactieve leermiddelen en combineert snelheid, nauwkeurigheid en topkwaliteit. Vier van de LCD touch displays zijn gemonteerd in een Youboard constructie; een in hoogte verstelbaar presentatiesysteem in 5-vlaks uitvoering. De geluidsweergave via ingebouwde luidsprekers en aansluitpunten voor laptop, vaste pc, video en HDMI maken het plaatje voor alle leslokalen compleet. Leerkrachten maar ook de leerlingen zijn uitermate tevreden met deze nieuwe voorzieningen. De lessen winnen hierdoor didactisch geweldig aan kwaliteit.

Narrowcasting

Bovendien is er door de hele school BIS ID, de veelzijdige digital signage/narrowcasting oplossing van BIS, geïmplementeerd in het bestaande netwerk. Mededelingen, roosterwijzigingen en andere soorten informatie worden nu volautomatisch via diverse LCD schermen door de school verspreid. Daarnaast heeft BIS twee voor toepassing in de aula draadloze nekbeugel microfoons met antenneversterker voor een betrouwbare ontvangst geleverd.

De tijd van vieze handen door krijtjes en vage excuses als: ‘ik wist niet dat het rooster gewijzigd was’, is definitief voorbij. Ook voor het Dominicus College heeft BIS een vernieuwende lesomgeving gecreëerd.

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van BIS

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

november uitgave

Partners