Cloud computing

ICT - Cloud computing

CSV Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen

CSV Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen

Bij CSV Reggesteyn wordt sinds oktober 2017 vanuit de cloud geprint. De printers en multifunctionals zijn geleased en alle processen rondom het printen worden door Xafax gehost. De ervaringen zijn uitstekend, zegt ICT-medewerker Peter Klingeman. “Wij hebben de volledige vrijheid om zelf een leverancier van multifunctionals te kiezen. Xafax beheert de printersoftware en als ICT-afdeling doen wij de eerstelijns helpdesk.”

 
ICT - Cloud computing

Johan Holtrust, applicatiespecialist ICA Regio College: “RealOpen IT ontsluit de cloud voor alle 7.000 deelnemers van ons college”

Er is vandaag de dag geen onderwijsinstelling te vinden die geen gebruik maakt van digitale leermiddelen. Studenten en docenten werken online op laptops en tablets en het is dan ook essentieel dat iedereen toegang heeft tot de juiste digitale leeromgeving of onderwijssystemen. Zowel voor de student als de docent. Het is voor onderwijsinstellingen belangrijk te bepalen en te monitoren wie toegang heeft tot welke applicatie. Dat kan met Identity Management.

ICT - Cloud computing

ICT-afdeling ROC Leeuwenborgh steeds meer naar regierol

De bedrijfsdienst ICT van het ROC Leeuwenborgh gaat op de schop. Van een uitvoerende rol gaat de bedrijfsdienst steeds meer naar een tactische regierol. De technische kant van het ICT-verhaal wordt hierbij uitbesteed aan ICT-dienstverleners Vancis en Advantive.  En dat is voor sommige ICT-ers even wennen.

ICT - Cloud computing

“Ongeacht het type onderwijs zal cloud computing voor een grote efficiencyslag zorgen”

In bedrijfsomgevingen kun je je nog wel eens afvragen of, en in welke mate, cloudoplossingen daadwerkelijk tot verbeteringen leiden. Bij het onderwijs is dat niet nodig. Juist daar kun je aantonen dat de voordelen groot zijn. Volgens Marga Reuver, directeur van Expresso Gridpoint kan cloud computing voor een fundamentele verandering zorgen van de inzet van ICT in het onderwijs. “Voor ieder type onderwijs zal daarvoor een verschillende noodzaak gelden, maar ongeacht het type onderwijsinstelling zal cloud computing zorgen voor een significante mate van flexibiliteit waarmee een grote efficiencyslag te maken is.”

ICT - Cloud computing

ICT als water uit de kraan? “In theorie kan cloud computing die belofte inlossen maar hoe zit dat in de praktijk"

ICT zou moeten werken als een nutsvoorziening: als stroom uit een stopcontact of als water uit de kraan. In theorie kan cloud computing die belofte inlossen. Maar met welke praktische vraagstukken krijgen organisaties te maken die ICT als dienst afnemen? Die vraag stond centraal tijdens een Diner Pensant, op 19 september 2012 georganiseerd door M&I/ Partners. Zo’n vijftien vertegenwoordigers – informatie- en ICT-managers - van mbo-instellingen namen er aan deel.

ICT - Cloud computing

Waar hebben studenten en docenten behoefte aan als het gaat om ICT-diensten?

ICT-middelen en -mogelijkheden binnen het onderwijs lijken oneindig in dit digitale tijdperk . Ze moeten het leven van de gebruiker, docent of student, makkelijker maken, maar wat zijn eigenlijk hun wensen? En wat biedt cloud computing hen? SURF deed een rondje langs de instellingen om erachter te komen.

ICT - Cloud computing

Ludo Cuijpers, dienst ICT, Leeuwenborgh Opleidingen: “De gebruiker vraagt steeds meer flexibiliteit”

Leeuwenborgh heeft al meerdere jaren een “cloud, tenzij” beleid: toepassingen worden als cloud dienst afgenomen, tenzij dit echt niet anders kan. Deze benadering heeft geleid tot een afname van beheer en meer flexibiliteit. Toch vraagt het onderwijs, met name deelnemers en jonge docenten, nog steeds om méér flexibiliteit. De dienst ICT van Leeuwenborgh Opleidingen wil die ook bieden.

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave