International School of Amsterdam: Uitstraling, kwaliteit en een stipte levering

E-mailadres Afdrukken

International School of Amsterdam is een particuliere school voor expats. Daarom is de voertaal op school Engels. Ruim 1.000 leerlingen van circa 50 verschillende nationaliteiten in de leeftijd van 3 tot 18 jaar volgen er hun dagelijks onderwijs.

Verbouwing

“Op dit moment wordt de school verbouwd. Dit zal volgend jaar klaar zijn, maar tot die tijd moeten wij wel alle leerlingen die zich aanmelden kunnen plaatsen. Voor expats is er nauwelijks een alternatief. Daarom was het noodzakelijk tijdelijk extra ruimte te huren voor de kleuters.

Uitstraling en kwaliteit

De uitstraling van het gebouw, de kwaliteit en natuurlijk de veiligheid waren voor ons belangrijk. Ook was het belangrijk dat het gebouw op tijd gereed zou zijn. Portakabin kon een maatwerk gebouw leveren dat aan al onze eisen en wensen voldeed en binnen ons budget paste. Daarbij garandeerden zij op de afgesproken dag te leveren.” Aan het woord is de heer Rob Boos, Director Business Operations.

Ramen van vloer tot plafond

De oplossing werd gevonden in een modulair gebouw, bestaande uit zes Ultima Vision units. “De ramen van vloer tot plafond geven het gebouw de uitstraling van een regulier gebouw. Ook binnen in het klaslokaal is de ruimtelijke beleving totaal anders dan wanneer er halfhoge ramen in de gevel zouden zitten.

Verstevigde vloer

Wij hebben gekozen voor een extra verstevigde vloer, met het dubbele aantal vloerbalken en extra vloerplaten, om zo de beweging van het hout en galm tot het minimum te beperken. Dit bevalt echt uitstekend – het is een prima alternatief voor een betonvloer. Verder is er een dubbele deur als entree en zorgen een luchtventilatiesysteem en een airco voor een optimaal binnenklimaat in de klas.

Plaatsing

Het gebouw werd op de afgesproken dag geplaatst. Daar moest een hijskraan van 250 ton aan te pas komen, omdat de units over ons gebouw op de binnenplaats geplaatst moesten worden. De totale samenwerking met Portakabin is erg goed verlopen en ook over het eindresultaat zijn wij zeer tevreden.”

 “Wij willen onze leerlingen het beste bieden. Daarom waren de uitstraling en kwaliteit van het gebouw voor ons erg belangrijk. Portakabin sprong eruit op deze punten en de prijs-kwaliteitverhouding was goed. Daarbij garandeerde Portakabin op tijd te zullen leveren.”

De heer Rob Boos, Director Business Operations


Terug naar de bedrijfsreportage van Portakabin

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners