Tijdelijk extra lesruimte nodig? Portakabin levert op tijd en binnen budget - ook bij CSG De Lage Waard

E-mailadres Afdrukken

Nergens is kwaliteitsaccommodatie belangrijker dan in het onderwijs. De gebouwen moeten veilig zijn, ‘gezond’ zijn en voldoen aan alle eisen die tegenwoordig aan onderwijsruimten worden gesteld. Het komt vaak voor dat er pas laat in het schooljaar bekend wordt hoeveel leerlingen er het komend schooljaar zullen zijn. In dat geval is er snel extra ruimte nodig, want vóór het nieuwe schooljaar moet alles startklaar zijn!

Robbert-Jan van Gent, Algemeen Directeur van Portakabin B.V. heeft daar een oplossing voor. “Portakabin heeft modulaire gebouwen te huur die speciaal voor het onderwijs ontworpen zijn. Ideeën en input vanuit het onderwijs zijn ingebracht en verwerkt in het ontwerp. Ook wordt er zeer veel aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat. Om die reden is Portakabin dan ook partner van het Centrum voor Gezonde Scholen. Het resultaat van al deze input is een lijn van veilige, gezonde, representatieve schoolgebouwen, afgestemd op alle eisen waaraan een onderwijsinstelling moet voldoen.”

Van peuterspeelzaal tot universitaire faciliteiten

“De toepassingen in het onderwijs zijn zeer divers. Er zijn de peuterspeelzalen, kinderopvang en kinderdagverblijven, maar ook individuele klaslokalen voor basisscholen of het voortgezet onderwijs, practicumruimtes, zelfs complete schoolcomplexen of gespecialiseerde universitaire faciliteiten die zijn uitgerust met computerlokalen, bibliotheken, computerruimten, aula’s en kantines. Voor ons is het een uitdaging precies dát schoolgebouw te plaatsen dat aan al uw verwachtingen voldoet, afgestemd op uw individuele wensen,” legt Van Gent uit. “En als het moet, dan kan Portakabin dit ook in een zeer kort tijdsbestek regelen.”

De Lage Waard koos voor snelheid

Snelheid was ook een belangrijke reden voor De Lage Waard, Christelijke Scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo, om voor Portakabin te kiezen toen er behoefte was aan extra lesruimte. “Het afgelopen jaar werden wij onverwacht geconfronteerd met een explosieve groei van het aantal leerlingen. In april zag de verhouding ‘leerlingen versus ruimte’ voor het komende schooljaar er nog goed uit. In mei bleek dat het toch niet meer ging lukken,” vertelt directeur bedrijfsvoering Jan Blokland.

“Die groei komt voornamelijk door mond-tot- mond reclame. Ook werd De Lage Waard voor de vierde keer op rij door Elsevier als ‘beste school van Nederland’ uitgeroepen. Dit zal ook van invloed geweest zijn, maar dat is moeilijk meetbaar,” aldus Blokland. “Hoe dan ook, er moest extra lesruimte bij komen. Wij hebben een aantal offertes opgevraagd en twee partijen konden garanderen dat het gebouw er zou staan vóór het nieuwe schooljaar. Dat was voor ons selectiecriterium nummer één. De kwaliteit en uitstraling van de gebouwen van Portakabin won het uiteindelijk van die van de andere partij, dus kozen wij voor Portakabin.”

Vier tijdelijke klaslokalen

“Portakabin is ter plaatse wezen kijken en kwam met een passend voorstel. Vervolgens zijn er, inderdaad op de afgesproken dag, vier tijdelijke klaslokalen gerealiseerd, opgebouwd uit acht geschakelde Duplex gebouwen. De units konden direct op het schoolplein geplaatst worden, een fundering was niet nodig. Riolering voor de in het gebouw aanwezige toiletgroep lag daar al en elektriciteit konden wij vanuit het hoofdgebouw naar buiten brengen. Dat had allemaal weinig voeten in aarde. Bij het plaatsen zelf waren wel wat PK’s nodig, want de units moesten met een hijskraan over een hoge bomenrij worden gehesen. Dit is ook allemaal prima verlopen.”

Optimaal binnenklimaat

Op tijd, binnen budget

Portakabin levert uw gebouw gegarandeerd op tijd en binnen budget. Voor elke dag dat wij de leverdatum overschrijden, betaalt u één week geen huur!* Wilt u weten wat Portakabin voor u kan betekenen, bel dan 0800 222 4444. Wij vertellen u graag meer!

*informeer naar de voorwaarden

“De lokalen staan er al weer enige tijd en ik begrijp dat deze uitstekend bevallen. Wij hebben gekozen voor Acoustiwing panels voor een optimale akoestiek en die doen hun werk inderdaad prima. Ook is het Comfort Ventilatie Systeem geïnstalleerd, voor een optimaal binnenklimaat. Dat is belangrijk, want dit komt de gezondheid en daarmee de prestaties van onze leerlingen en leerkrachten ten goede. Die zaken staan bij ons altijd voorop!”

“De samenwerking met Portakabin is ons prima bevallen. Over het gebouw zelf hoor ik absoluut geen klachten! Mocht er in de toekomst nog eens extra ruimte nodig zijn, dan zullen wij Portakabin zeker weer benaderen voor een offerte!” aldus Blokland.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners