IVA Driebergen: Ruime, representatieve klaslokalen zonder geluidsoverlast, zonder nagalm

E-mailadres Afdrukken

IVA Driebergen is een Business School op Mbo- en Hbo-niveau met twee studierichtingen: Automotive Business Management en Nautisch Business Management. “Anders gezegd: auto’s en watersport is waar het om draait,” lacht de heer Marlet, Facilitair Medewerker bij IVA Driebergen. “Zo’n duizend studenten worden hier in eerste instantie opgeleid voor commerciële en managementgerichte functies in de automotive en de nautische sector, maar ook voor een baan in het reguliere bedrijfsleven biedt onze opleiding een uitstekende start.”

Meer leerlingen en een verbouwing

“Momenteel zitten wij midden in een verbouwing. Combineer dat met het feit dat het aantal leerlingen is gestegen en het gegeven ‘ruimtegebrek’ is een feit. Zodoende gingen wij op zoek naar een tijdelijke oplossing. In beginsel stond er een tijdelijk gebouw van een andere leverancier, maar dat beviel totaal niet. Het geluid was verschrikkelijk, het galmde ontzettend. Daarbij was het hinderlijk dat de lokalen geschakeld waren, waardoor er veel geluidsoverlast was bij het wisselen van de lessen. Het gebouw was ook niet echt representatief. Kortom, onze zoektocht kreeg een vervolg. Toen kwamen wij bij Portakabin terecht.”

Oplossing

“Na onze eerder genoemde ervaringen met het toen aanwezige gebouw, wisten wij precies wat wij niet wilden. Portakabin kwam langs en bekeek de situatie ter plaatse. Zij kwamen met een passende oplossing in de vorm van drie losstaande Ultima gebouwen, elk met een vloeroppervlak van ruim 61 vierkante meter. Wij hebben gekozen voor het toepassen van Acoustiwing panelen in de lokalen. Het geluid is daardoor prima – van nagalm is geen sprake. De Ultima zijn gebouwen los van elkaar geplaatst, waardoor er geen overlast is bij het wisselen van de lessen. Het bevalt ons heel goed op deze manier.

Oorspronkelijk zat er een halletje in de gebouwen, maar wij hebben ervoor gekozen deze wanden te laten vervallen, zodat we de volledige ruimte kunnen benutten als klaslokaal. Er zitten gemiddeld ongeveer dertig studenten in een lokaal, dus er is ruimte genoeg. Bovendien zien de gebouwen er zowel van binnen als aan de buitenzijde superstrak uit!”

Twee weken eerder

“Het plaatsen is soepel en geheel volgens plan verlopen. In de loop van het project wilden wij graag de levertijd met veertien dagen vervroegen. Dit was haalbaar, zei men bij Portakabin en dat was ook zo. Wij hebben zelf de funderingsplaten gelegd en Portakabin kwam op de afgesproken dag om de gebouwen te plaatsen. De volgende dag konden wij er al in aan de gang!”

Samengevat zijn wij echt heel tevreden. De studenten ook. Grappig is dat het eerste gebouw in de wandelgangen ‘de container’ werd genoemd en deze gebouwen ‘de Portakabins’. Dat zegt eigenlijk al genoeg.


“IVA is een particuliere Business School die tot de absolute Top 3 hogescholen van Nederland behoort. Waarom wij kozen voor Portakabin? Omdat Portakabin tot de absolute top behoort als het gaat om tijdelijke gebouwen.”

De heer H. Marlet, Facilitair Medewerker


Terug naar de bedrijfspresentatie van Portakabin

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners