Door snelle levering van het Duplex gebouw door Portakabin kwam de continuïteit bij Stichting H3O niet in gevaar

E-mailadres Afdrukken

De Repelaer te Dordrecht is een christelijke school voor basisonderwijs, die onderdeel uitmaakt van Stichting H3O. Stichting H3O heeft meer dan 6000 kinderen onder haar hoede. De activiteiten van de stichting zijn verdeeld over kinderopvang, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en scholen voor primair en voortgezet onderwijs.

Het hoofdgebouw van De Repelaer is gevestigd aan de Standhasenstraat 47 en een dependance staat aan de Eddingtonweg 9. Op beide locaties zijn de groepen 1 tot en met 8 vertegenwoordigd en is er een peuterspeelzaal. Op de Standhasenstraat is ook buitenschoolse opvang aanwezig. “Bij De Repelaer is een goed pedagogisch klimaat erg belangrijk. Kinderen moeten met plezier naar school gaan. Wij werken hier volgens het leerstof-jaargroepensysteem, waardoor alle kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Hiervoor hebben we moderne lesmethoden en materialen, waarin ook ICT een belangrijke rol vervult.”

Nieuwe tijdelijke lesruimte

Aan het woord is directeur Ruurd Bijlsma. “Op het terrein van De Repelaer stond reeds een aantal jaren een noodgebouw waarin lessen werden gegeven. Dit in afwachting van een nog te realiseren verbouwing. Deze units waren afgeschreven, maar de verbouwing laat nog even op zich wachten. Aangezien wij niet weten wanneer de verbouwingsplannen concreet ten uitvoer zullen worden gebracht, moest er nieuwe, tijdelijke lesruimte komen. Wij vroegen informatie op bij de betreffende leverancier en Portakabin. Portakabin bleek een betere prijs – kwaliteitsverhouding te hebben en kon bovendien zeer snel leveren. Daarom kozen wij voor de oplossing van Portakabin.”

Oplossing

De oplossing werd gevonden in een gestapeld Duplex gebouw, waarin op de eerste verdieping twee leslokalen zijn gerealiseerd voor groepen van 22 leerlingen. Op de begane grond is de ruimte voor de peuterspeelzaal en de BSO ingericht. Naast deze ruimten zijn er twee keukentjes en toiletgroepen in het gebouw aanwezig. De diverse ruimten zijn toegankelijk via een halletje, waarin ook de jassen van de leerlingen kunnen worden opgehangen.

“De nodige aansluitpunten voor het gebouw zijn in orde gemaakt door onze facilitaire dienst. Portakabin heeft de aanleg van de fundering en de verdere plaatsing van het gebouw voor haar rekening genomen. Dit moest in de meivakantie gebeuren, zodat direct daarna de peuters en de BSO groep hun intrek in het gebouw konden nemen. Dit is allemaal prima verlopen. Voordat de kraan kwam is alles afgezet, zodat het plaatsen veilig kon geschieden. Het gebouw werd op tijd geleverd en wij hebben eigenlijk geen overlast van het hele gebeuren ervaren. Overigens geldt dit voor de hele samenwerking met Portakabin – daar heb ik werkelijk niets op aan te merken; alle contacten verliepen bijzonder plezierig en afspraken werden nagekomen. Na de grote vakantie zullen ook de klaslokalen in gebruik worden genomen. Het ziet er allemaal keurig uit en wij zien het nieuwe schooljaar dan ook met vertrouwen tegemoet!”


“Portakabin had de beste prijs – kwaliteitsverhouding en was bovendien in staat op zeer korte termijn te leveren. Gedurende de meivakantie is het gebouw geplaatst, zodat direct daarna de peuters en de BSO groep al hun intrek in het gebouw konden nemen. Wij zijn zeer tevreden.”

De heer Ruurd Bijlsma, directeur De Repelaer


Terug naar de bedrijfspresentatie van Portakabin

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners