Scholen besparen energie

E-mailadres Afdrukken

Het programma ‘Scholen besparen energie’ ondersteunt schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs bij het treffen van energiebesparings-maatregelen die eenvoudig zijn te realiseren en weinig kosten. Hiermee kan vaak al snel zo’n 10% energie worden bespaard. 

 

Wat houdt het progamma in

  • Schoolbesturen kunnen een starterspakket en energiebespaarder aanvragen. De energiebespaarder helpt de mogelijkheden voor energiebesparing op school in kaart te brengen. Er is ook een telefonische helpdesk beschikbaar.
  • Via diverse websites wordt informatie gedeeld, onder ander over de praktijkervaring met maatregelen en praktische tools en tips.
  • En er worden diverse informatiebijeenkomsten en kennisuitwisselings- en ontwikkelingsactiviteiten georganiseerd.

Samenwerking

Het programma is een initiatief van het ministerie van BZK en wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van OCW, RVO, Ruimte-OK, de PO- en VO-raad en Bouwstenen. Bouwstenen doet mee omdat het programma aansluit bij de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019 en het platform vooruit kan helpen bij het uitwisselen en verspreiden van praktijkervaring.  

 

 

Aanmelden?

 

Via deze link kunt u zich aanmelden voor het programma en de kennisuitwisselingsactiviteiten.

 

 

Meer informatie

 

Deel dit artikel op:

 

Reacties 

 
#2 B. Schollen 28-03-2021 20:09
Sinds 2008 gepatenteerd ventilatiesyste em aangebracht resultaat circa 20% minder ziekteverzuim schriftelijk bevestigingen van scholen. Leerlingen score beter en alerter. Systeem goedkoper dan overige systemen. Gehele jaar door ideale binnen temperatuur exclusief airco.
Citeer
 
 
#1 B. Schollen 28-03-2021 20:03
Sinds 2008 middels optimaal ventilatiesyste em jaarlijks circa 20% minder ziekte verzuim. Hogere puntenscore alertere prestaties. Patent op het systeem. Schriftelijke bevestigingen van diverse scholen. Ook betere prestaties in sportgebouw.
Citeer
 

Trefwoorden

Laatste uitgave