Minimum pakket maatregelen Wet milieubeheer

E-mailadres Afdrukken

Eind januari 2019 is een lijst maatregelen gepubliceerd die scholen, gemeenten en andere organisaties minimaal geacht worden te treffen als het om energiebesparing gaat.

 

Het betreft het definitieve concept erkende maatregelen in het kader van de Wet milieubeheer, zoals uitgebracht door het Ministerie van Economische Zaken. Binnenkort ook op de website van Infomil te vinden.

Meer mogelijk

Hoewel nog niet echt definitief, geeft de lijst een beeld wat van betrokkenen wordt verwacht als het om energiebesparing gaat. In de praktijk is veel meer mogelijk. Denk aan preventieve maatregelen zoals het beperken van het ruimtegebruik (hoeft je niet te verwarmen) en een trap in plaats van de roltrap of lift.

Energiesystemen

In de nieuwe lijsten zijn een aantal maatregelen toegevoegd en de terugverdientijden opnieuw berekend. Eén van de meest in het oog springende veranderingen is het verplicht installeren van een energie- en bewakingssysteem voor alle sectoren.

Informatieplicht

De lijst wordt ook gebruikt als basis voor de informatieplicht Wet milieubeheer waarbij inrichtingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m³ aardgas(equivalent) per jaar gebruiken, voor 1 juli 2019 moet aangeven of de maatregel wel of niet getroffen is. Het eLoket waarop dat moet gebeuren komt naar verwachting eind februari 2019 beschikbaar.

Lijst maatregelen scholen

Om een idee te geven van het type maatregelen die partijen geacht worden te nemen, onderstaand een beeld voor scholen:

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners