Ervaring met infrarood panelen

E-mailadres Afdrukken

De scholenstichtingen Voila en CPOW gebruiken infrarood panelen om de school te verwarmen. Graag delen ze hun ervaringen met andere scholen.

Infrarood panelen bij Stichting VoilaEen infrarood paneel zet elektriciteit om in stralingswarmte. U kent ze waarschijnlijk wel van de verwarmde terrassen. Vroeger werden ze ook veel gebruikt om kleine ruimtes snel te verwarmen, bijvoorbeeld keukens en douches.

Ruimteverwarming

Stichting Voila uit Leusden heeft ca. 75 infrarood panelen op een school in Achterveld geplaatst; zes per lokaal. Ook de algemene ruimtes en de bibliotheek zijn voorzien van zulke panelen. De Stichting CPOW uit Purmerend verwarmt er de ruimtes van basisschool de Blauwe Ster in Monnickendam mee. De installatie functioneert sinds 1 oktober 2017.

Uw ervaringen?

Voila en CPOW delen hun ervaringen via de website van Bouwstenen voor Sociaal. Heeft u ook ervaring met energiemaatregelen of om van het gas af te komen? We horen ze graag. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Jaarbijeenkomst

Op de kennismarkt van de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal (4 december, Rotterdam) vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen voor het onderwijs. Via www.bouwstenen.nl/jaarbijeenkomst kunt u zich aanmelden. We hopen dat u er bij bent. 

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Maart uitgave

Partners