Verduurzaming van schoolgebouwen

E-mailadres Afdrukken

 

Informatiebladen Green Deal Scholen laten zien dat het kan!
De praktijk laat zien dat het kan! Schoolbesturen en gemeenten gaan steeds vaker voor een gezond, duurzaam en betaalbaar schoolgebouw. Dit blijkt uit de meer dan 80 praktijkvoorbeelden die inmiddels op de website van de Green Deal Scholen te vinden zijn. Om alle beschikbare informatie rondom verduurzaming van bestaande schoolgebouwen per thema gericht te kunnen delen worden meerdere informatiebladen opgesteld. De eerste vier informatiebladen staan nu online.


Informatieblad 1: Leeswijzer Duurzame kwaliteitseisen
Het eerste informatieblad helpt schoolbesturen en gemeenten eenvoudig op weg met de keuze voor een hulpmiddel om bestaande schoolgebouwen te verduurzamen. Om te zien op welke manier de hulpmiddelen inzetbaar zijn bij het verduurzamen en verbeteren van onderwijsvastgoed liet de Green Deal Scholen de door schoolbesturen en gemeenten meest gebruikte hulpmiddelen door W/E adviseurs onderling vergelijken: het Programma van Eisen (PvE) Frisse Scholen, GPR Gebouw en het Kwaliteitskader Huisvesting. Met de uitkomsten is een online leeswijzer opgesteld. Deze zet de drie hulpmiddelen naast elkaar. Het informatieblad geeft een antwoord op veel gestelde vragen als hoe en wanneer de hulpmiddelen worden gebruikt, hun werkwijze, opbouw en wettelijke grondslag.

De praktijk leert dat het gebruik van de genoemde hulpmiddelen bij de afweging rondom renovatie of een nulmeting van de bestaande gebouwenvoorraad goed in staat zijn het verbeterpotentieel zichtbaar maken en ambities te formuleren. Door als gemeente en schoolbestuur zicht te hebben op dit verbeterpotentieel kunnen keuzes worden gemaakt, de financieringsbehoefte worden bepaald, prioritering plaatsvinden en tussentijds en achteraf op het resultaat worden getoetst. Dat de hulpmiddelen elkaar niet hoeven te bijten maar juist aanvullend voor elkaar kunnen zijn blijkt uit de wijze waarop deze zijn ingezet bij twee gerenoveerde scholen in de gemeente Utrecht en Rotterdam.

Lees hier het hele artikel.

Dit artikel wordt u aangeboden door: Green Deal Scholen
www.GreenDealScholen.nl | Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. | 085 - 303 26 02 (ma t/m do)

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners