Ruud de Vos, directeur De Vos Groep: "Scholen niet geïnteresseerd in lagere energierekening"

E-mailadres Afdrukken

In het onderwijs gaat 58 procent van het totale energieverbruik op aan verlichting, blijkt uit gegevens van het Energie Centrum Nederland. Dit percentage is te hoog en kan flink naar beneden. Groepsgewijs vervangen van conventionele (energieslurpende) verlichting door hoogfrequente verlichting reduceert de CO2-uitstoot en bespaart 35 tot 60 procent op energiekosten. Scholen die de investering laten financieren, gaan zelfs geld verdienen. Hun besparingen op energiekosten zijn namelijk hoger dan de aflossingen!

RemplacePlus, een totaalplan met kop en staart.

1. Inventarisatie. De Remplacespecialisten van De Vos Groep maken in uw gebouw een professionele verlichtingsscan. Per afdeling inventariseren wij uw huidige verlichtingssystemen, inclusief lichtmetingen. Hoeveel lichtsystemen heeft u, wat is de gewenste lichtopbrengst en wat zijn de huidige energiekosten?

2. Advies & Proefplaatsing. Hierna volgt een gedegen en gedetailleerd RemplacePlusPlan van De Vos Groep. Voorzien van een gespecificeerde calculatie, met de aanbevolen investering, de kostenbesparing en de bijbehorende terugverdientijd, vaak al binnen twee jaar. Aantoonbare besparingen op uw huidige verlichtingskosten tot zelfs 60%. Tevens kunt u in veel gevallen profiteren van de energie investeringsaftrek (EIA). In uw school verzorgen wij een vrijblijvende proefplaatsing. Door metingen tonen wij aan hoeveel u financieel kunt besparen met behoud van de lichtopbrengst dankzij het De Vos Groep RemplacePlusPlan en het brede energie besparende assortiment. Daarnaast monitoren wij uw nieuwe energieverbruik in de proefsituatie.

3. Realisatie. Na de daadwerkelijke vaststelling van de aantoonbare besparingen, bij uw proefplaatsing, installeren wij de energiebesparende verlichting en profiteert u direct van een lagere energierekening. De installatie doen wij uiteraard met ons eigen ervaren en zelf opgeleid remplaceteam. Geen dure gehuurde specialisten, maar voor het afgekaderde doel opgeleide vakmensen die volgens een strikt protocol hun werkzaamheden uitvoeren.

4. Evaluatie. Op grond van de evaluatie stellen wij eventuele parameters in ons plan met organisatorisch advies nog preciezer af. Hiermee bereikt u extra besparingen. Dit stappenplan voor professionele en milieuvriendelijke Remplace geeft u een permanente inbedding van kostenbesparing in uw organisatie met De Vos Groep RemplacePlus.

RemplacePlus milieubewust alternatief voor energieslurpende verlichting

In de donkere wintermaanden brandt TL-verlichting in scholen, instellingen en bedrijven vaak tien uur per dag. Dat leidt tot torenhoge energienota’s want laagfrequente, conventionele armaturen zijn energieslurpers van het ergste soort. Groepsgewijs vervangen door uitgebalanceerde hoogfrequente verlichting zoals RemplacePlus van De Vos Groep leidt tot milieu- en kostenbesparing. “In een tijd dat we de mond vol hebben over energiebesparing, moeten organisaties dit toch interessant vinden”, aldus directeur Ruud de Vos.

De Vos staaft zijn beweringen met een rekenvoorbeeld van een middelbare school in Gorinchem, die overstapte op RemplacePlus. De school liet in alle gebouwen de TL-buizen vervangen. De totale investering bedroeg ruim 17.600 euro. De school verdiende de kosten in ruim anderhalf jaar terug. De kosten voor energieverbruik gingen van 19.300 euro per jaar naar 11.000 euro. Daarnaast werd jaarlijks ruim 1.200 euro bespaard op onderhoud. De CO2-uitstoot daalde met 38.000 kilo per jaar, het equivalent van wat 1.900 bomen moeten afbreken.

Financieringssregeling

De Vos Groep ontzorgt scholen volledig: advies, uitvoering, onderhoud, subsidieaanvraag en eventueel een proefopstelling. Extra service is een stukje financiering. Financieel gezonde organisaties (Triple A-bedrijven, overheden, semi-overheden) komen in aanmerking voor financiering en gaan direct geld verdienen. Hun besparingen op energiekosten zijn namelijk hoger dan hun aflossingen. De Vos: “Wij regelen alles voor hen en ze krijgen er nog geld voor ook. Dat lijkt te mooi om waar te zijn. Organisaties geloven het niet maar ze doen zichzelf tekort want het is echt zo.”

Hoewel diverse scholen, gemeentes en bedrijven al positieve ervaringen hebben, laat een massale doorbraak van RemplacePlus op zich wachten. Ruud de Vos is not amused: “Ik heb als ondernemer heel wat diensten in de markt gezet. RemplacePlus is het eerste concept waarvan ik meteen dacht: Dit is het helemaal! Klanten die vandaag ‘ja’ zeggen, gaan morgen besparen. In negen van de tien gevallen verdienen ze de investeringen in twee jaar terug. Onze garantie van minimaal vijf jaar op alle onderdelen zorgt dus voor een gegarandeerd rendement. Ik begrijp niet dat scholen dit niet massaal omarmen. We zitten bovenin de markt, hebben contacten met grote partijen en weten precies hoe scholen geld kunnen besparen en de wereld kunnen redden door hun verlichting te vervangen door RemplacePlus. Het is win/win voor iedereen.”

Campagne Frisse Scholen

Primair en voortgezet onderwijs kunnen gebruik maken van de overheidscampagne Frisse Scholen, die gericht is op een beter binnenklimaat en een lager energieverbruik. Subsidie wordt verstrekt tot 60 procent van de kosten. Tot 31 december 2009 worden aanvragen in behandeling genomen. De Vos Groep begeleidt bij de subsidieaanvraag. Naast deze nationale subsidie zijn er verschillende regelingen vanuit de provincie opgezet. Overigens: scholen en instellingen zijn op grond van de wet Milieubeheer sinds 2008 verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen die terug te verdienen zijn in vijf jaar. Naleving wordt getoetst!

De Vos Groep is door de Europese Commissie erkend als officiële Greenlight Endorser in het kader van het GreenLight Programma dat als doel heeft bedrijven en overheden te stimuleren om minder broeikasgassen uit te stoten door een systematische energiebesparing op verlichting.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners