Frans Rasenberg verzorgt cursus binnenklimaat

E-mailadres Afdrukken

Op verzoek van de NPBM (Nederlandse Praktijkschool voor Bouw & Milieu) heeft wetenschapper Frans Rasenberg in november de cursus 'binnenklimaat natuurkundig verklaard' gegeven bedoeld voor schooldirecteuren/leiding. Wegens de belangstelling wordt deze cursus op 15 en 16 januari 2015 opnieuw gegeven. De cursus duurt één dag en een technische achtergrond is niet nodig.


Veel ventilatiesystemen zijn al bij oplevering niet in orde. Ze verbruiken veel energie en maken soms veel lawaai. Opnieuw inregelen heeft dan geen enkele zin. Wat er mis is kan wel worden ontdekt met eenvoudige huishoudelijke hulpmiddelen. Zuigen de ventilatieroosters voldoende lucht af? Is de doorstroming van de lucht in het hele lokaal voldoende? Ontstaat er overdruk? Of is het alleen aangenaam in de klas als de deur open staat?
Op die manier kun je zelf ontdekken waardoor het te warm wordt in een klas, waarom er na de les zo'n vieze bedompte lucht hangt, of hoe het komt dat het tocht. Ook zonder technische achtergrond kan iedereen zelf constateren wat er mis is, als je maar weet waar je op moet letten.
 

Wetenschapper Frans Rasenberg

Inhoud van de cursus

De cursus 'Binnenklimaat natuurkundig verklaard' voor schooldirecteuren duurt één dag. Wetenschapper Frans Rasenberg behandelt op begrijpelijke wijze het binnenklimaat aan de hand van natuurkundige principes. Hoe kom je erachter of de luchtkwaliteit in orde is en blijft? Waarom zijn de ramen van binnen nat? Hoe voorkom ik dat het raam 's winters open moet, terwijl de kachel gloeiend heet is? Met behulp van praktische hulpmiddelen en een handige luchtmonitor leert hij de deelnemers beoordelen of de ventilatiesystemen goed werken.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leerkrachten en schooldirecteuren/leiding, die in een aangename omgeving les willen geven. Een technische achtergrond is niet nodig. De deelnemers krijgen cursusmateriaal inclusief een Clean Air Monitor mee, zodat ze op school meteen aan de slag kunnen. Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat om aan de installateur uit te leggen wat er mis is met het binnenklimaat in hun school.

 

Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden.

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners