help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Webinar Kennisnetwerk Bedrijfsvoering: aanbesteding
Donderdag, 16 September 2021, 10:00 - 11:00

Bij het aankopen van leermiddelen, schoolmeubilair of schoonmaakwerk zijn onderwijsorganisaties vaak verplicht openbaar aan te besteden. Wanneer is dit het geval en wat komt hierbij kijken? TK advocaten en Schoolfacilities organiseren een digitale bijeenkomst over aanbestedingen in het onderwijs.

Ook al ben je als school een aanbestedende dienst, dan hoef je nog niet elk nieuw contract aan te besteden. Daan Jacobs, advocaat aanbestedingsrecht, vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden over de juridische kant van het aanbesteden. Dit onderwerp is voor elke onderwijsorganisatie relevant zegt Daan. "Elk schoolbestuur dat door de overheid wordt gefinancierd, heeft met aanestedingsrecht te maken en daarom is het goed hiervan kennis te nemen."

Programma

Het programma start met een algemene toelichting van Daan op de criteria om te beoordelen of een specifieke opdracht moet worden aanbesteed. Daarbij gaat hij in op de verschillen per opdracht. Ook staat hij stil bij veelvoorkomende situaties die van belang zijn bij het aanbesteden, bijvoorbeeld als een onderwijsinstelling meerdere schoolorganisaties onder zich heeft.

Tijdens het programma is er veel ruimte voor eigen vragen. Deelnemers kunnen vooraf vragen indienen. Als onderwijsorganisatie krijg je zo meer inzicht in de kaders van aanbestedingsrecht.

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 16 september 2021

  • 10.00 - 11.00 uur (uitloop mogelijk)

  • online webinar (deelnemers krijgen vooraf een link toegestuurd)

Bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers belast met de bedrijfsvoering in het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO, WO).

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis voor onderwijs-partners van Schoolfacilities en Bouwstenen voor Sociaal. Overige deelnemers betalen EUR 125 ex BTW. U kunt u hier aanmelden.

Ook goed om te weten

Locatie : online via Teams
Contact : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

Trefwoorden

Laatste uitgave