help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Webinar Kennisnetwerk Bedrijfsvoering: contractenrecht
Donderdag, 03 Juni 2021, 10:00 - 11:00

Afspraak is afspraak, ook in het onderwijs

Een contract waar je niets aan hebt. Dat ziet Yvo Rampersad regelmatig voorbijkomen als advocaat contractenrecht. Scholen moeten dagelijks belangrijke afspraken maken. Over zaken als opleveringstermijnen (van bouwwerken), betalingstermijnen en leveringstermijnen van bijvoorbeeld (school)materialen. Maar dat gaat niet altijd goed...

In dit webinar gaat Yvo Rampersad van TK advocaten en notarissen in op waar je als school op moet letten bij het afsluiten van een contract. Yvo: "Ik zie in de praktijk dat algemene voorwaarden niet of niet goed van toepassing worden verklaard. Dan heb je er vervolgens niets meer aan, omdat je er geen beroep op kunt doen."

alt

Over wat?

Als afspraken niet goed worden vastgelegd in een overeenkomst, kan het goed mis gaan. Dit kost de onderwijsinstelling soms veel geld. Contractenrecht vraagt om een expertise waar scholen niet altijd over beschikken. Samen met een onderwijsinstelling geeft Yvo daarom de belangrijkste do's en dont's aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is met name interessant voor inkopers en medewerkers binnen een onderwijsinstelling die overeenkomsten afsluiten en onderhandelen met andere partijen.
.

De reeks Bedrijfsvoering in het onderwijs is opgezet voor bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers belast met de bedrijfsvoering in het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO, WO).

Met wie?alt

  • Yvo Rampersad, advocaat contractenrecht bij TK advocaten en notarissen en docent civiel recht bij de Universiteit Leiden
  • Ingrid de Moel, directeur Bouwstenen/Schoolfacilities
  • Onderwijsinstelling

Datum en tijd

  • donderdag 3 juni 2021
  • 10.00 - 11.00 uur (uitloop mogelijk)

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis voor onderwijs-partners van Schoolfacilities en Bouwstenen voor Sociaal. Overige deelnemers betalen EUR 125 ex BTW. U kunt u hier aanmelden.


Ook goed om te weten

Deze bijeenkomst is de tweede uit een serie van 4 bijeenkomsten die Schoolfacilities samen met TK organiseert in 2021. Overige data zijn:

  • 16 september
  • 4 november

Meer informatie

  • Schoolfacilities: Emma Heinhuis, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 033 - 258 4337
  • TK: Angela Ponse, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 06 - 39 83 97 93
  • Impressie bijeenkomst 11 maart: Onderwijs in tijden van corona; de juridische kaders

alt

Deelnemers ontvangen na aanmelding een link naar het webinar.

Terug

Trefwoorden

maart uitgave