help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Webinar Kennisnetwerk Bedrijfsvoering: contractenrecht
Donderdag, 03 Juni 2021, 10:00 - 11:00

Afspraak is afspraak, ook in het onderwijs

Inkoop, catering, privacy en schoonmaak: enkele voorbeelden van zaken waar je als onderwijsinstelling goede afspraken over wilt maken. Toch gaat het wel eens mis...

Als instelling zit je soms onbedoeld en ongewenst vast aan leveranciers die niet naar wens leveren. Of kom je erachter dat de gemaakte afspraken geen onvoorziene situaties dekken, bijvoorbeeld nu in tijden van digitaal onderwijs en corona. "Ik zie het regelmatig voorbij komen dat scholen blijven betalen, ook al zijn ze niet tevreden met de geleverde dienst. Dat wil je natuurlijk voorkomen, zegt Yvo Rampersad, advocaat contractenrechten bij TK advocaten.

In dit webinar vertelt Yvo waar je als school op moet letten bij het afsluiten van een contract en gaat hij in op vragen als: wanneer ben ik gebonden aan een contract? Wat te doen met algemene voorwaarden? En wat moet ik doen als een partij niet naar tevredenheid levert?

alt

Over wat?

Als afspraken niet goed worden vastgelegd in een overeenkomst, kan het goed mis gaan. Dit kost de onderwijsinstelling soms veel geld. Contractenrecht vraagt om een expertise waar scholen niet altijd over beschikken. Daarom geeft Yvo aan de hand van praktijkvoorbeelden de belangrijkste do's en dont's.

Deze bijeenkomst is met name interessant voor inkopers en medewerkers binnen een onderwijsinstelling die overeenkomsten afsluiten en onderhandelen met andere partijen.
.

De reeks Bedrijfsvoering in het onderwijs is opgezet voor bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers belast met de bedrijfsvoering in het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO, WO).

Met wie?alt

  • Yvo Rampersad, advocaat contractenrecht bij TK advocaten en notarissen en docent civiel recht bij de Universiteit Leiden
  • Ingrid de Moel, directeur Bouwstenen/Schoolfacilities (gespreksleider)

Datum en tijd

  • donderdag 3 juni 2021
  • 10.00 - 11.00 uur (uitloop mogelijk)

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis voor onderwijs-partners van Schoolfacilities en Bouwstenen voor Sociaal. Overige deelnemers betalen EUR 125 ex BTW. U kunt u hier aanmelden.


Ook goed om te weten

Deze bijeenkomst is de tweede uit een serie van 4 bijeenkomsten die Schoolfacilities samen met TK organiseert in 2021. Overige data zijn:

  • 16 september
  • 4 november

Meer informatie

  • Schoolfacilities: Emma Heinhuis, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 033 - 258 4337
  • TK: Angela Ponse, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 06 - 39 83 97 93
  • Impressie bijeenkomst 11 maart: Onderwijs in tijden van corona; de juridische kaders

alt

Deelnemers ontvangen na aanmelding een link naar het webinar.

Terug

Trefwoorden

maart uitgave