help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Verduurzamen stap 3: aanpak
Woensdag, 02 Juni 2021, 10:00 - 11:00

Verduurzamen in 7 stappenalt

Dit actualiteitencollege is de tweede uit een serie van 7 over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (elke maand een stap). De colleges zijn gratis voor en door partners van Bouwstenen, maar ook toegankelijk voor andere geinteresseerden.

Integrale aanpak op hoofdlijnen

In eerdere webinars hebben we gesproken over de opgave, de KPI's waarop je kunt sturen en de benodigde sturingsinformatie bij het verduurzamen van de vastgoedportefeuille. Bij deze derde stap ligt de focus op het maken van een integrale aanpak op hoofdlijnen. Op welke thema'€™s richt je je? Welk deel komt gezien die thema;s in aanmerking voor sloop/nieuwbouw en welk deel voor renovatie? Aan welke maatregelen (maatregelenpakketten) kan je denken bij de verschillende thema's

We kijken daarbij naar verschillende maatschappelijke accommodaties (onderwijs, sport, cultuur en wijk) en naar alle facetten van de verduurzaming (energie, klimaat, biodiversiteit, circulariteit, gezondheid). Hoe vertaal je de ambities van je eigen organisatie naar een plan van aanpak op hoofdlijnen voor jouw vastgoedportefeuille? Theorie is nog geen praktijk.

Theorie is nog geen praktijk

Om die aanpak te maken kijken we naar zowel de theorie als de praktijk. We doen dat aan tafel, in eerste instantie, samen met bbn adviseurs. En in een filmpje vertellen Desiree Meulenbroek van de gemeente Oss en Wies Witjes van Kind en Onderwijs Rotterdam hoe zij deze stap hebben aangepakt. Vervolgens gaan we in op vragen van deelnemers en bespreken we wat we nodig hebben om een aanpak op hoofdlijnen te maken.

Programma

  • Welkom en toelichting programma
  • Toelichting Integrale aanpak op hoofdlijnen
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Bespreking vragen, tips en tricks
  • Vervolg

Datum & tijd

  • woensdag 2 juni 2021
  • 10.00 - 11.00 uur

Meer informatie & aanmelden

Kijk hier voor meer informatie over de hele serie en aanmelden

Locatie : online via Teams
Contact : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

Trefwoorden

laatste uitgave