help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Pedagogisch Conciërge 2
Van Vrijdag, 03 April 2020 -  09:00
Tot Zondag, 05 April 2020 - 17:00

Verbreed uw vaardigheden als Pedagogisch Concierge in het het onderwijs en leer onder meer:

 • Omgaan met cultuurverschillen en straatcultuur
 • Wat de gevolgen zijn van verslaving op school
 • Wat de oorzaken zijn van probleemgedrag van leerlingen

  Algemeen

  Elk kind is anders en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. De meeste leerlingen binnen de school zijn echter op een algemene manier benaderbaar en aanspreekbaar. Concierges en ondersteunend personeel in het onderwijs weten doorgaans hoe ze met doorsnee leerlingen moeten omgaan. De FiAC training Pedagogisch concierge 1 geeft hiervoor de noodzakelijke en praktische handvatten. De leerlingenpopulatie binnen scholen is echter divers. Naast leerlingen uit andere culturen, heeft onderwijs ook steeds meer te maken met leerlingen die de normen en waarden van de straat hanteren.

  Er is ook een categorie leerlingen die zich om wat voor reden dan ook anders en moeilijker gedraagt dan je normaal zou verwachten. Deze probleemleerlingen vertonen zogenoemd deviant (afwijkend) gedrag. Soms uit zich dit in opstandigheid, brutaliteit of agressie, maar soms ook in het omgekeerde, bijvoorbeeld zwijgen, terugtrekken of afsluiten. Diverse problematieken en stoornissen kunnen de oorzaak van dit afwijkende gedrag zijn. De omgang met deze diversiteit aan jongeren is complexer en lastiger dan die met de standaardleerling. Voor concierges is het van belang te weten hoe ze met de diverse leerling-categorien, hun achtergronden en het bijbehorende gedrag om moeten gaan. Hoe krijg ik contact, hoe spreek ik ze aan, hoe kan ik ze corrigeren of enthousiasmeren? Vragen die tijdens de deze 3-daagse vervolgtraining Pedagogisch concierge 2 aan bod komen.

  Naast uitbreiding van hun algemene pedagogische vaardigheden verwerven deelnemers tijdens deze interactieve training meer inzicht in mogelijke achtergronden van gedrag bij jongeren (multiculturaliteit, straatcultuur, deviant gedrag, radicalisering).

  De nadruk ligt ook tijdens deze drie dagen op het oefenen van vaardigheden die de omgang en bejegening van jongeren in het algemeen en met dit afwijkende gedrag gemakkelijker maken. Deelnemers leren waarom een bepaalde aanpak al dan niet zal werken. Diverse methodieken van aanpak zullen actief met een acteur geoefend worden. De training geeft deelnemers adequate handvatten om ook deze categorie leerlingen op een werkzame en positieve manier te benaderen.

  meld je hier aan

Locatie : NDC Den Hommel, Kennedylaan 9 3533 KH Utrecht
Contact : FiAC
De kosten per persoon bedragen € 1.295,-, vrijgesteld van BTW.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners