help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Pedagogisch handelen voor ondersteunend personeel
Vrijdag, 07 Februari 2020, 09:00 - 17:00

Ondersteunend personeel op een school heeft dagelijks te maken met leerlingen. Anders dan docenten hebben deze medewerkers geen opleiding genoten om op professionele wijze met jongeren om te gaan. Deze training gaat in op de leefwereld en het gedrag van jongeren, hoe je met hen de interactie aangaat en staande blijft bij het aanspreken van leerlingen op asociaal gedrag. Diverse situaties worden in de praktijk geoefend.

Algemeen

Vrijwel alle ondersteunende medewerkers van scholen hebben dagelijks te maken met leerlingen. Soms direct, bijvoorbeeld omdat ze een servicedesk bezetten, soms indirect vanuit de tweede lijn (bijvoorbeeld op de administratie). Net als concierges hebben deze ondersteunende medewerkers vaak behoefte beter in staat te zijn tot pedagogisch handelen. Omgaan met leerlingen maakte - anders dan voor de docenten - een deel uit van hun beroepsopleiding.

Op school wordt doorgaans verwacht dat alle medewerkers overwicht bezitten naar leerlingen en hen waar nodig kunnen aanspreken of ondersteunen. Deze training helpt OOP-ers om er te staan wanneer de orde op school daarom vraagt (leerlingen aanspreken, handhaven van gedragsregels, incidenten de-escaleren). Ook komt aan de orde hoe je er kunt zijn wanneer een leerling dat nodig heeft, zonder dat in betrokkenheid te ver te gaan en de eigen positie op school te ondermijnen.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan de orde:

- Omgaan met leerlingen;
- Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken;
- Omgaan met asociaal gedrag en agressie;
- Optreden en handelen bij praktijkopdrachten.

Meld je hier aan

Locatie : NDC Den Hommel, Kennedylaan 9 3533 KH Utrecht
Contact : FiAC
De kosten per persoon bedragen € 1.295,-, vrijgesteld van BTW.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners