help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Arbeidsrecht en sociale zekerheid in het PO
Vrijdag, 13 December 2019

Het arbeidsrecht en ambtenarenrecht zijn sterk in ontwikkeling. Deze wijzigingen werken door in de onderwijscao's en laten daarmee ook onderwijsinstellingen niet onberoerd. Door arbeidsrelaties goed te regelen en juridische personeelsconflicten op een professionele en correcte wijze op te lossen, kan een school veel geld en tijd besparen. Juridisch inzicht en kennis van arbeidsrecht is voor elke P&O stafmedewerker en -functionaris in het primair onderwijs dan ook onontbeerlijk. Tijdens deze cursus wordt u in een vogelvlucht meegenomen langs de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen die relevant zijn voor scholen in het primair onderwijs: dienstverband en de arbeidsovereenkomst, ziekte en arbeidsongeschiktheid, arbeidsconflicten, ontslagprocedures en dossieropbouw in arbeidszaken.

De cursus biedt de deelnemers een goed overzicht van de huidige wetgeving en jurisprudentie met betrekking tot het arbeids- en ambtenarenrecht.

Onderwerpen

   • Inleiding arbeids- en ambtenarenrecht

   • Dienstverband en de arbeidsovereenkomst

   • Ziekte en arbeidsongeschiktheid

   • Beeindiging dienstverband en ontslagprocedures

   • Dossieropbouw in arbeidszaken

   • Ontwikkelingen in wet en regelgeving

Doelgroep
Schoolleiders, directieleden, stafmedewerkers en personeelsmedewerkers in het PO die meer willen weten over arbeidsrecht en arbeidsovereenkomsten voor zover relevant voor onderwijsinstellingen.

Praktische info

De cursus vindt plaats op 13 december 2019.

De kosten per persoon bedragen 575 euro, vrijgesteld van BTW.

Locatie : NDC Den Hommel, Kennedylaan 9,3533 KH Utrecht
Contact : www.fiac.nl

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners