help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Financieel management in het onderwijs
Vrijdag, 15 November 2019

Financiele deskundigheid is onmisbaar voor goed onderwijs. Het onderwijs kan zakelijker met meer aandacht voor financiele bedrijfsvoering. Deze 6-daagse leergang Financieel management in het onderwijs biedt financieel verantwoordelijken alle instrumenten om het financieel beleid en beheer binnen hun onderwijsinstelling te sturen en te beheersen. Deelnemers leren niet alleen welke (financiele) gegevens nodig zijn om strategische beleidskeuzes te kunnen maken, maar krijgen ook inzicht in de financiele gevolgen van deze keuzes. Deelnemers verwerven vaardigheid in het opstellen van een meerjaren exploitatiebegroting en leren de jaarrekening van een onderwijsinstelling te lezen en te analyseren.

Op basis hiervan kunnen zij een beoordeling maken van de financiele positie van de onderwijsinstelling en krijgen zij inzicht in het aanwezige risicoprofiel. De uitgebreide leergang biedt u alle kennis die u nodig heeft. Aan het eind van deze leergang kunt u de belangrijkste vraagstukken en knelpunten op het terrein van financieel management onderscheiden en bent u in staat mogelijke oplossingen ten behoeve van deze vraagstukken binnen de eigen onderwijsinstelling te implementeren.

Onderwerpen

  • De financiele inrichting en budgetering

  • De exploitatie- en investeringbegroting van een school

  • Managementinformatie en financiele berichtgeving

  • Het lezen en gebruiken van de jaarrekening

  • Financiele analyse en bijsturing

  • De administratieve organisatie en interne controle

  • Risico-analyse en risicobeheersing (nieuw!)

  • Procesverbetering en de rol van ICT (nieuw!)

Voor wie?

Tot de doelgroep voor deze cursus behoren degenen (schoolleiders, directieleden, managers controllers en (hoofd)administrateurs) die binnen de onderwijsinstelling of afdeling op managementniveau verantwoordelijk zijn voor het financieel beleid en beheer. Affiniteit met (financieel) beleid en beheer wordt aanwezig geacht.

Praktische info

De cursus vindt plaats op 15, 29 november, 13 december 2019, 17, 31 januari, 13 maart 2020.
De kosten per persoon bedragen euro 2.495, vrijgesteld van BTW.

Locatie : NDC Den Hommel
Contact : Henk Visschedijk, 0252-340413
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar www.fiac.nl.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners