help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Arbeidsrecht en sociale zekerheid in het VO
Vrijdag, 01 November 2019

Het arbeidsrecht en ambtenarenrecht zijn sterk in ontwikkeling. Deze wijzigingen werken door in de onderwijscao's en laten daarmee ook onderwijsinstellingen niet onberoerd. Door arbeidsrelaties goed te regelen en juridische personeelsconflicten op een professionele en correcte wijze op te lossen kan een school veel geld en tijd besparen. Juridisch inzicht en kennis van actueel arbeidsrecht zijn voor elke P&O stafmedewerker en - functionaris dan ook onontbeerlijk.

Tijdens deze 2-daagse cursus wordt u in een vogelvlucht meegenomen langs de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen die relevant zijn voor scholen in het voortgezet onderwijs. Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen: dienstverband en de arbeidsovereenkomst, arbeidsconflicten, ontslagprocedures en dossier opbouw in arbeidszaken.

De tweedaagse cursus biedt de deelnemers een goed overzicht van de huidige wetgeving en jurisprudentie met betrekking tot het arbeids- en ambtenarenrecht.

Onderwerpen

  • Inleiding arbeids- en ambtenarenrecht

  • Dienstverband en de arbeidsovereenkomst

  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid

  • Beindiging dienstverband en ontslagprocedures

  • Dossieropbouw

  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving

Doelgroep
Schoolleiders, directieleden, stafmedewerkers en personeelsmedewerkers in het VO die meer willen weten over arbeidsrecht en arbeidsovereenkomsten voor zover relevant voor onderwijsinstellingen.

Praktische info

De cursus vindt plaats op 1 en 15 november 2019.
De kosten per persoon bedragen 990 euro, vrijgesteld van BTW.

Locatie : IBIS Hotel Utrecht, Bizetlaan 1, 3533 KC Utrecht
Contact : www.fiac.nl

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners