help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Pedagogisch conciërge 3 (verdiepingstraining)
Vrijdag, 01 November 2019

De cursus Pedagogisch concierge 3 is een vervolg op de eerdere cursussen Pedagogisch concierge 1 en 2. Het vervolg cursustraject bestaat uit 3 intensieve trainingsdagen waarbij dieper wordt ingegaan op de geleerde vaardigheden uit 1 en 2. Veel aandacht tijdens deze training is er expliciet voor het omgaan met groepen leerlingen en het omgaan met conflicten tussen (groepen) leerlingen. De rol van sociale media en de gevolgen van online dynamiek (pesten) komen daarbij expliciet aan de orde.

Aanvullend wordt er tijdens deze afsluitende cursus gewerkt aan de bewustwording en verkrijgen van inzicht in het eigen functioneren t.a.v. omgaan met en communiceren met leerlingen; hoe kom ik over, waar functioneer ik goed, waar zijn verbeteringen mogelijk? U krijgt daarbij inzicht in uw eigen kwaliteiten en valkuilen. U versterkt daarbij uw persoonlijke uitstraling en leert zelfbewust over te komen. Dit komt de effectiviteit van uw handelen in de directe omgang met leerlingen ten goede. Op basis van deze cursus neemt u uw eigen persoonlijk actieplan mee naar huis.

Onderwerpen

  • Omgaan met groepsgedrag en groepsprocessen (verdieping)

  • Omgaan met conflicten tussen (groepen) leerlingen

  • Digitale jeugdcultuur en online media

  • Ken jezelf als pedagogisch concierge: vergroten van persoonlijk inzicht en effectiviteit (verdieping)

Doelgroep
Concierges, oop-ers, kantinemedewerkers en onderwijsassistenten die veel contacten hebben met leerlingen en die meer willen weten over de omgang met (groepen) leerlingen. Het is verplicht om eerst de cursus Pedagogisch concierge 2 te hebben gevolgd.

Praktische info

De cursus vindt plaats op 1, 29 november en 6 december 2019.

De kosten per persoon bedragen 1.295 euro, vrijgesteld van BTW.

Locatie : NDC Den Hommel, Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht
Contact : www.fiac.nl

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners