help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Succesvol werken en effectief communiceren in het onderwijs (dag 3)
Vrijdag, 07 December 2018

Goede persoonlijke, sociale en communicatieve vaardigheden zijn voor elke professional van belang. Binnen scholen geldt dat zeker voor de categorie 'ondersteunend en administratief personeel'.

De professionele eisen die aan het onderwijsondersteunend en administratief personeel (OOP) worden gesteld, zijn de afgelopen jaren steeds hoger komen te liggen. Van OOP'ers wordt verwacht dat zij goed samenwerken met docenten en effectief reageren op soms lastige vragen en wensen van leerlingen en ouders. Zij horen te beschikken over competenties als flexibiliteit, klantgerichtheid, kwaliteitsbewustzijn en communicatief vermogen.

De training Succesvol werken en effectief communiceren in het onderwijs biedt de gewenste handvatten en mogelijkheden om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wat leert u tijdens de training?

  • U verwerft inzicht in uw sterke en zwakke punten en leert om te gaan met verwachtingen en wensen van collega's en leidinggevenden;
  • U vergroot uw communicatieve vaardigheden en leert mensen effectief te beinvloeden;
  • U versterkt uw persoonlijke uitstraling en leert zelfbewust over te komen;
  • U oefent lastige gesprekken met leerlingen, docenten en collega's en leert om te gaan met weerstanden en tegenwerking;
  • U leert inhoud te geven aan het begrip effectieve collegialiteit en leert problemen en conflicten in de samenwerking te hanteren.

Tijdens de cursus komen de volgende modules aan bod:

  • Ken uzelf: vergroten van persoonlijk inzicht en effectiviteit;
  • Succesvol communiceren op de werkvloer;
  • De klantgerichte medewerker;
  • Effectief samenwerken in een team.

U werkt aan uw persoonlijke actieplan. U oefent daarbij diverse lastige werksituaties en discussies, waarmee u in de dagelijkse praktijk wordt geconfronteerd. Bij verschillende oefeningen is er professioneel tegenspel van trainingsacteurs. Gezien het interactieve karakter van de training werken we in kleine groepen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor ondersteunende medewerkers (OOP) die hun persoonlijke, sociale en communicatieve vaardigheden willen versterken.

Praktische info

De training vindt plaats op 16, 30 november en 7 december. De kosten bedragen 1.275,- euro (vrij van BTW).

Locatie : NDC Den Hommel, Utrecht
Contact : Henk Visschedijk, 0252-340413
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar www.fiac.nl.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Maart uitgave

Partners