help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Preventiemedewerker in het onderwijs
Woensdag, 26 September 2018

De preventiemedewerker assisteert in de dagelijkse veiligheidszorg binnen de school. Hij/zij is de spil voor zaken die te maken hebben met veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu (VGWM). De preventiemedewerker is op de hoogte van de (Arbo)regelgeving en weet die te vertalen naar de situatie van de school door onder meer het management te adviseren.

De cursus 'Preventiemedewerker in het onderwijs' biedt, naast inhoudelijke kennis en herkenningsvaardigheden, praktische hulp bij het uitoefenen van het dagelijks werk. Je krijgt tips, tools en handvatten aangereikt, waarbij de nadruk ligt op interactie en praktijk. Zo ook een duidelijke instructie bij het bepalen van maatregelen, opstellen van een PvA en uitvoeren van de evaluatie. Hierdoor ben je in staat om risico's vast te stellen en maatregelen te treffen. Door dit vast te leggen in een PvA wordt een RI&E meet- en beheersbaar.

Wat komt er aan bod?

  • Taken, rol en positie van de preventiemedewerker;
  • Arbo-wetgeving;
  • Arbo-risico's in het onderwijs en schoolgebouw;
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en Plan van Aanpak (PvA);
  • Ongevallen, bijna-ongevallen en registratie;
  • SHV/BHV-organisatie;
  • Rol richting management en MR/OR;
  • Voorlichting, onderricht en communicatie richting medewerkers.

Cursus, lesmateriaal, leerstof en opleidingsmethode voldoen aan de opleidingseisen van het ministerie van VWS. De cursus wordt verzorgd door ervaren gecertificeerde veiligheidskundigen. Deelnemers ontvangen het officiele NISHV-certificaat 'Preventiemedewerker in het onderwijs'.

Praktische info

De cursus vindt plaats op woensdag 26 september. De kosten per persoon bedragen 350 euro (inclusief cursusmateriaal en overige voorzieningen). Deze cursus is vrijgesteld van BTW-heffing.

Locatie : NDC Den Hommel, Utrecht
Contact : Henk Visschedijk, 0252-340413
Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar www.fiac.nl.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

September uitgave

Partners