help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Bijzondere ontmoetingen
Donderdag, 20 September 2018, 17:00 - 20:00

Het netwerk voor bestuurders en directeuren in het onderwijs van Bouwstenen voor Sociaal komt donderdag 20 september bij elkaar rondom het thema 'ontmoeten'. Tijdens een etentje in De Rooie Cent in Amersfoort wordt de relatie gelegd met de lokale agenda's van de scholen.

Ontmoeten, buitenspelen en een activiteitsgerichte en duurzame leeromgeving zijn belangrijke punten voor de lokale agenda. Ook het zorgonderwijs zal de komende jaren de nodig aandacht vergen. Op 20 september behandelen we de genoemde punten stuk voor stuk. Samen proberen we onze inzichten over dit onderwerp te verdiepen en kijken we hoe we die inzichten kunnen vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Ontmoeten

We beginnen met het onderwerp 'ontmoeten'. Wat betekent ontmoeten in de context van het onderwijs (waarom, wat) en wat vraagt dat van het schoolbestuur qua organisatie van de school en de inrichting van de gebouwen en de buitenruimte? We kiezen voor 'ontmoeten' vanuit de gedachte dat veel scholen inzetten op talentontwikkeling en individueel onderwijs. Echter, ook op sociaal gebied valt er wat te leren, rekening houdend met de wetenschap dat steeds meer kinderen zich eenzaam voelen.

Hoe doen we dat?

Via het menu leiden we u door het programma en gaat u met uw tafelgenoten in gesprek. Het programma wordt opgewarmd door de gastvrouw.

Bijzondere gasten

Voor het etentje nodigen wij ook een aantal gasten uit die onze gedachten over 'ontmoeten' kunnen verdiepen en ons wellicht nieuwe gezichtspunten kunnen bieden. Allemaal bijzondere gasten, waaronder jongeren (voor eigentijdse plekken), een exploitant van bijzondere ontmoetingsplekken en vernieuwers in het publieke domein. Zij helpen ons de vertaling naar het onderwijs te maken.

Bent u erbij?

Er is plaats voor maximaal 20 schoolbesturen/directeuren en 5 extra genodigden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden voor genodigden en bestuurders van PO-scholen (in verband met vergoeding vanuit PO-raad). Bestuurders en directeuren van andere scholen kunnen met dit netwerk meedoen als zij partner van Bouwstenen voor Sociaal zijn of worden of op naam zijn uitgenodigd.

U kunt zich hier aanmelden.

Partner worden

Interesse om partner te worden van Bouwstenen voor Sociaal? Op de website vind je meer informatie over de voordelen van het partnerschap.

Ter inspiratie

Locatie : De Rooie Cent, Amersfoort, Hooglandseweg Zuid 34, 3813 TC Amersfoort
Contact : Inge Bommezijn, 033-2584337
Het etentje begint om 17:00 u. en duurt tot ca. 20:00 u.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

September uitgave

Partners